Σεισμός 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων - Αισθητός στην Αττική

Το επίκεντρο του σεισμού μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης
Το επίκεντρο του σεισμού μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά των Κυθήρων. Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση, η δόνηση έχει μέγεθος 6,1 Ρίχτερ. Όπως εξηγούν οι σεισμολόγοι, δεν έχει καμία σχέση με τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ της Αλβανίας.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9.30 το πρωί της Τετάρτης, στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της χώρας και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 09:23 ώρα Ελλάδος και είχε μέγεθος 6,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο, 20 χιλιόμετρα ΝΔ των Αντικυθήρων, σε απόσταση 258 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας.

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων - Αισθητός στην Αττική

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους και δεν έχει καμία σχέση με τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Κώστα Παπαζάχο, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν άνω των 60 χιλιομέτρων. Η διάρκειά του επίσης ήταν μεγάλη, πλησιάζοντας τα 30 δευτερόλεπτα.

Μέχρι στιγμής στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική στην Κρήτη

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, μετά τη σεισμική δόνηση που καταγράφηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 και μισή το πρωί και έγινε αισθητή σε όλο το νησί. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

"Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης", δήλωσε ο κ. Λαγουδάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός τώρα, Σεισμός, Κρήτη
SHARE:

24Media Network