Σεισμός στη Ζάκυνθο: Προσωρινά ακατάλληλα 124 κτίρια

Καταστροφές μετά τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοικτά της Ζακύνθου
Καταστροφές μετά τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοικτά της Ζακύνθου EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι αυτοψίες από τα ειδικά κλιμάκια Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Κι ενώ συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία στην ευρύτερη περιοχή της Ζακύνθου, χωρίς να εγκυμονεί κινδύνους, τα ειδικά κλιμάκια Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία μετέβησαν στο νησί από τις πρώτες ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε το νησί, έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Φ. Ε.Κ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, διενεργήθηκαν 268 αυτοψίες.

Οι 268 αυτοψίες κατέδειξαν:

Κατάλληλα για χρήση 144 κτίρια

Προσωρινά ακατάλληλα 124 κτίρια

Θα εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου (ΠΑΕΕΚ) για μία αποθήκη.

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τις επόμενες ημέρες.

Εξάλλου, έχει ολοκληρωθεί από την περασμένη εβδομάδα, ο έλεγχος δημόσιων κτιρίων Εκπαίδευσης, Υγείας και Δικαιοσύνης στην Ζάκυνθο από το ειδικό κλιμάκιο ελεγκτών-μηχανικών της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ). Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκε η καταλληλότητα χρήσης όλων των κτιρίων πλην δυο στατικώς ανεξάρτητων αιθουσών σε ισάριθμα σχολεία, στις οποίες θα πρέπει να γίνουν επισκευές, χωρίς να είναι απαραίτητη η διακοπή λειτουργίας των σχολείων. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα και το Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζάκυνθος, Σεισμός τώρα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δύο σεισμοί "ταρακούνησαν" τη Ζάκυνθο

Σεισμός στη Ζάκυνθο: 120 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ως μη κατοικήσιμα

SHARE: