Σεισμός στη Ζάκυνθο: Προσωρινά ακατάλληλα κρίθηκαν 72 κτίρια

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Προσωρινά ακατάλληλα κρίθηκαν 72 κτίρια
Καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό 6,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοικτά της Ζακύνθου Eurokinissi

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες από τα ειδικά κλιμάκια Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Από την Περασμένη Παρασκευή έως και χθες, Τρίτη, κλιμάκια μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών  (Δ.Α.Φ. Ε.Κ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, διενήργησαν 148 αυτοψίες στο νησί της Ζακύνθου (που έπληξε το βράδυ της Πέμπτης ο ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ), σε επίπεδο πρωτοβάθμιου ελέγχου, που κατέδειξαν:

  • Προσωρινά κατάλληλα για χρήση εβδομήντα  έξι (76) κτίρια.
  • Προσωρινά  ακατάλληλα εβδομήντα δύο (72) κτίρια
  • Θα εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου (ΠΑΕΕΚ)  για μία αποθήκη.

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν από τα εξειδικευμένα κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τις επόμενες ημέρες. Ήδη, μέχρι χθες, κατατέθηκαν από σεισμόπληκτους κατοίκους, 201 νέες αιτήσεις.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος δημόσιων κτιρίων Εκπαίδευσης, Υγείας και Δικαιοσύνης στην Ζάκυνθο από το ειδικό κλιμάκιο ελεγκτών-μηχανικών της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε  (ΚΤΥΠ).

Ειδικότερα από την Κυριακή 28 Οκτωβρίου έως το πρωί της Τρίτης 30 Οκτωβρίου, το κλιμάκιο πραγματοποίησε συνολικά 80 αυτοψίες σε κτίρια του νησιού.

Πιο αναλυτικά, έγιναν αυτοψίες σε 74 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ζακύνθου καθώς και αυτοψίες στο ΤΕΙ Ζακύνθου, στο Δικαστικό Μέγαρο, στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, στη Βιβλιοθήκη, στο Ίδρυμα ΟΔΑΔ και στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκε η καταλληλότητα χρήσης όλων των κτιρίων πλην δυο στατικώς ανεξάρτητων αιθουσών σε ισάριθμα σχολεία, στις οποίες θα πρέπει να γίνουν επισκευές, χωρίς να είναι απαραίτητη η διακοπή λειτουργίας των σχολείων.  Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα και το Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα