Σέρβια Κοζάνης: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι από τη δηλητηρίαση των σκύλων τους

Σκύλος (φωτογραφία αρχείου) iStock

Οι κτηνοτρόφοι βρίσκουν σχεδόν καθημερινά τα σκυλιά τους νεκρά από δηλητήριο και καταγγέλουν τους κυνηγούς της περιοχής.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι στην περιοχή της Λάβας Σερβίων Κοζάνης, καθώς, πολλά από τα ποιμενικά ζώα τους θανατώνονται καθημερινά, εξαιτίας της απερισκεψίας μίας ομάδας κυνηγών .

Όπως καταγγέλλουν στην ΕΡΤ, οι δηλητηριάσεις σκύλων γίνονται, αυτή την περίοδο, πριν από την έναρξη του κυνηγιού.

Σύμφωνα με την καταγγελία των κτηνοτρόφων, κάποιοι κυνηγοί θέλουν να λυμαίνονται την περιοχή αυτή, χωρίς την παρουσία άλλων σκυλιών, εκτός των δικών τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός κτηνοτρόφου της περιοχής, ο οποίος έχει βρει το τελευταίο εξάμηνο, όχι ένα ή δύο αλλά 22 δηλητηριασμένα ποιμενικά σκυλιά.

Παρά τις δεκάδες καταγγελίες, τα τελευταία χρόνια στην αστυνομία κατά άγνωστων δραστών, για τις θανατώσεις όχι μόνο ποιμενικών σκύλων αλλά και αγριμιών από δηλητηριασμένα δολώματα, οι έρευνες δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα, καθώς οι δράστες επιλέγουν να κινούνται στην περιοχή, ως επί το πλείστον τη νύχτα, όταν οι κτηνοτρόφοι πάνε σπίτια τους και αφήνουν ανεπιτήρητα τους στάβλους και τα κοπάδια τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK