Σήμερα εκδικάζεται το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των 8 στρατιωτικών

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μία μέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο, κατα την άφιξή τους στον Άρειο Πάγο την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, όπου  αναμένεται να εκδοθεί από το Ποινικό Τμήμα η απόφαση για την έκδοση τους ή μη. 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μία μέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο, κατα την άφιξή τους στον Άρειο Πάγο την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, όπου αναμένεται να εκδοθεί από το Ποινικό Τμήμα η απόφαση για την έκδοση τους ή μη. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί ήδη αρνητικά λόγω φόβων ότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης στη γείτονα χώρα

Το τρίτο κατά σειρά αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, εξετάζει σήμερα το  Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Διόλου τυχαία βέβαια χθες το τουρκικό πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο εμφανίζονται φερόμενοι ως πραξικοπηματίες αξιωματικοί στο αρχηγείο του 66ου μηχανοκίνητου τάγματος να κατεβαίνουν σκαλιά με κάποιους από αυτούς να κρατούν όπλα, μέχρι τη στιγμή που εισβάλουν στο κτίριο άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική δικαιοσύνη κατηγορεί τους οκτώ στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην στην Αλεξανδρούπολη για συνολικά 8 αδικήματα. Ο Άρειος Πάγος πάντως έχει απορρίψει την έκδοσή τους στη γειτονική χώρα λόγω φόβων πως δεν θα έχουν δίκαιη δίκη κι ότι υπάρχει κίνδυνος βασανισμού τους.

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι οι εξής:

1. Απόπειρα κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδιση να εκτελέσει την αποστολή της.

2. Απόπειρα κατάργησης της συνταγματικής τάξης.

3. Απόπειρα κατάργησης της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της.

4. Συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.

5. Απόπειρα δολοφονίας εκ προθέσεως.

6. Λιποταξία σε ξένη χώρα.

7. Κλοπή στρατιωτικού υλικού.

8. Πρόκληση φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.

Και οι οκτώ παραμένουν υπό κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού - Αχαρνών καθώς εκκρεμούν οι αιτήσεις ασύλου που έχουν υποβάλει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέο αίτημα για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών από την Άγκυρα

Προπαγανδιστικό βίντεο για τους 8 εκζητούμενους έδωσαν στη δημοσιότητα οι Τούρκοι

SHARE:

24Media Network