Ολοκληρώθηκε η ακρόαση για την αίτηση ακύρωσης του ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση για την αίτηση ακύρωσης του ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό
Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μία μέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο, κατα την άφιξή τους στον Άρειο Πάγο την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, όπου αναμένεται να εκδοθεί από το Ποινικό Τμήμα η απόφαση για την έκδοση τους ή μη. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η απόφαση αναμένεται πιθανώς εντός την ημέρα για την αίτηση που έγινε κατά της απόφασης που έλαβε η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου

Ολοκληρώθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η ακρόαση σχετικά με τη αίτημα ακύρωσης της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, ο οποίος μαζί με άλλους επτά στρατιωτικούς κατέφυγε στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2017 στην γείτονα χώρα.

Αναμένεται η απόφαση από την πρόεδρο Ευγενία Μυλονοπούλου, πιθανώς εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση έγινε κατά της απόφασης της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου με την οποία παρέχεται άσυλο στον τούρκο αξιωματικό.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» η απόφαση χορήγησης ασύλου του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου ενώ κατέθεσε και αίτηση αναστολής.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα έχει σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο, καθώς τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ίδιος ο Τούρκος στρατιωτικός, μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας απόφασης εκδοθεί.

Σημειώνεται τέλος ότι η σημερινή εξέταση της κυβερνητικής αίτησης διεξάγεται στη σκιά της πρότασης Κοντονή για δίκη των “8” στην Αθήνα, η οποία έτυχε θετικής υποδοχής και από την Άγκυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα