Σώοι και τα 10 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού 'Ocean 5'

Σώοι και τα 10 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού 'Ocean 5'

Στο σκάφος επέβαινε μόνο το 10μελές πλήρωμα της θαλαμηγού, όλοι τους Έλληνες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν εγκαίρως από το γιοτ με φουσκωτά σκάφη, στη συνέχεια τους περισυνέλεξε το πλήρωμα του ιστιοφόρου «Καλυψώ» που έσπευσε για βοήθεια και αργότερα επιβιβάστηκαν σε σκάφος του Λιμενικού που τους μετέφερε στη Μαρίνα Ζεάς

Σε συναγερμό τέθηκε Λιμενικό και Πυροσβεστική από φωτιά που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, νωρίτερα το μεσημέρι, στην πολυτελή θαλαμηγό μήκους 25 μέτρων «Ocean 5», στην θαλάσσια περιοχή της Ζέας.

Στο σκάφος επέβαινε μόνο το 10μελές πλήρωμα της θαλαμηγού, όλοι τους Έλληνες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν εγκαίρως από το γιοτ με φουσκωτά σκάφη, στη συνέχεια τους περισυνέλεξε το πλήρωμα του ιστιοφόρου «Καλυψώ» που έσπευσε για βοήθεια και αργότερα επιβιβάστηκαν σε σκάφος του Λιμενικού που τους μετέφερε στη Μαρίνα Ζεάς. Όλοι τους ήταν καλά στην υγεία τους και δεν ζήτησαν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

ADVERTISING

Στο σημείο έσπευσε ένα ρυμουλκό σκάφος, ένα σκάφος του Λιμενικού και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο του Πυροσβεστικής, το οποίο όμως κλήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Τελικά το σκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς και βυθίστηκε, ενώ στο σημείο παρέμεινε ένα απορρυπαντικό σκάφος για προληπτικούς λόγους και για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα αντιρρυπαντικά μέτρα. Το σκάφος έφερε ελληνική σημαία και ήταν νηολογημένο στον Πειραιά, ενώ έρευνα για το περιστατικό διενεργεί το Ε΄Λιμενικό Τμήμα Ζέας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πυρκαγιά σε πλοίο ανοιχτά του Πειραιά

SHARE:

24Media Network