SOS για τη Μυρτώ που κακοποιήθηκε στην Πάρο

SOS για τη Μυρτώ που κακοποιήθηκε στην Πάρο

Δύσκολη η κατάσταση της υγείας της μικρής Μυρτούς που είχε κακοποιηθεί το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο από τον Αχμέτ Βακά. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε (Vid)

Όπως αναφέρει το τοπικό site, cyclades24, η Μυρτώ που κακοποιήθηκε στην Πάρο δεν ανταποκρίνεται στις θεραπείες που λαμβάνει όπως θα έπρεπε λόγω λοίμωξης που αντιμετωπίζει.

Η μητέρα της χρειάζεται χρήματα και προσπαθεί να βοηθήσει την κόρη της με μόνη αρωγή, ένα μικρό επίδομα που λαμβάνει από το κράτος.

Μολονότι οι κοινοποιήσεις των χρηστών στο διαδίκτυο για οικονομική βοήθεια στη Μυρτώ ήταν εκατοντάδες, λίγοι ήταν εκείνοι που τελικά κατέθεσαν χρήματα για την αποκατάσταση της.

Η μητέρα της κάνει νέα έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων, στον παρακάτω λογαριασμό: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ 150/0276 2274. ”Ο σκοπός είναι να γίνει καλύτερα η Μυρτώ γιατί έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και έχει παραδοθεί, να τελειώσει η περιπέτεια με τη λοίμωξη και με βάση τα λεγόμενα ψυχολόγων – ψυχιατρων, πρέπει να αλλάξει περιβάλλον για να δει κάτι καινούριο”.

Η κακοποίηση της νεαρής κοπέλας είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2012, όταν ήταν 15 ετών. Ο βιασμός της έγινε από τον Αχμέτ Βακά που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Σύρου και έχει καταθέσει έφεση.

Η μητέρα της Μυρτώς, Μαίρη Κοτρώτσου, τότε είχε δηλώσει  “Καμία καταδίκη από ανθρώπους, για μένα, δεν θα είναι αυτή που αξίζει” και συμπλήρωσε “Μια καταδίκη πρέπει να υπάρξει για το παιδί. Για εμένα όχι. Το παιδί δεν θα ξαναγίνει όπως ήταν”.

Η κατάστασή της ήταν τόσο σοβαρή που μετά την πρώτη νοσηλεία μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο στη Βοστώνη όπου παραμένει εκεί για επτά ολόκληρους μήνες.

Στη συνέχεια επέστρεψε στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα. Σε νεότερη συνέντευξη της η μητέρα της ανέφερε πως η κοπέλα “ακόμη δεν μπορεί να μιλήσει, να φάει ή να κινηθεί, αν και καταλαβαίνει πλέον περισσότερα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα