Σοβαρές ζημιές στην θαλαμηγό του Σωκράτη Κόκκαλη από πυρκαγιά

Σοβαρές ζημιές στην θαλαμηγό του Σωκράτη Κόκκαλη από πυρκαγιά

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί από το μηχανοστάσιο της πολυτελούς θαλαμηγού και επεκτάθηκε σε μέρος του καταστρώματος. Πήρε κλίση αλλά δεν βυθίστηκε

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το πρωί στην πολυτελή θαλαμηγό του επιχειρηματία και πρώην προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη, στην μαρίνα του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό.

Η φωτιά ξέσπασε αρχικά από το μηχανοστάσιο της πολυτελούς θαλαμηγούς, μήκους 25 μέτρων και με το όνομα «BUX», ενώ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, με συνολική δύναμη15 αντρών με 5 οχήματα και τη συνδρομή ενός πυροσβεστικού πλοιαρίου.

Η φωτιά επεκτάθηκε σε μέρος του καταστρώματος και το σκάφος πήρε κλίση από νερά, έγινε εγκαίρως όμως άντληση και έτσι το σκάφος δεν βυθίστηκε, ενώ λίγο μετά τις 12 το πρωί η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Στο σημείο παραμένουν για προληπτικούς λόγους δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τυχόν αναζωπύρωση, ενώ έως αυτή τη στιγμή, από το σκάφος δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια κάτω από τα οποία ξέπσασε η πυρκαγιά διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής και το Λιμενικό.

(Φωτογραφία αρχείου)

SHARE: