Ευάγγελος Σπανός: Πέθανε από κορονοϊό ο ιδρυτής της Βιοϊατρικής

Ευάγγελος Σπανός: Πέθανε από κορονοϊό ο ιδρυτής της Βιοϊατρικής
Ο Ευάγγελος Σπανός ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο Ευάγγελος Σπανός του ομίλου της Βιοϊατρικής αποτελεί το 109ο θύμα του κορονοϊού στη χώρα. Ο γνωστός επιχειρηματίας κατέληξε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο Σωτηρία.

Μια σημαντική απώλεια από τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας λόγω κορονοϊού καταγράφει η χώρας μας, καθώς όπως έγινε γνωστό, τη μάχη με τον ιό έχασε ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος του ομίλου Βιοϊατρική, Ευάγγελος Σπανός. Ο 76χρονος άντρας είναι το 109ο θύμα του ιού στην Ελλάδα. Νοσηλεύονταν στην εντατική του Νοσοκομείου Σωτηρία.

Να σημειωθεί ότι ο εκλιπών ήταν από τους τους πρώτους Έλληνες που νόσησαν από τον ιό, καθώς φαίνεται να εκτέθηκε σε αυτόν πριν από 40 ημέρες.

Όπως αναφέραμε πλέον ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα είναι 109 (80 άνδρες και 29 γυναίκες). Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο Ευάγγελος Σπανός γεννήθηκε το 1943 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Το 1969 πήρε το πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ το 1979 παίρνει PhD στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, από Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Το 1981 ξεκινά τη λειτουργία της Βιοϊατρικής.

Το 1986 δημιουργεί το πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα. Το 2001 προχωρά στην εξαγορά της πρώτης κλινικής και κυκλοφορεί το βιβλίο του «Εργαστηριακή ενδοκρινολογία». Λίγα χρόνια αργότερα το 2006, κυκλοφορεί το βιβλίο του «Κλινική χημεία».

Το 2013 λαμβάνει το βραβείο «αυτοδημιούργητου επιχειρηματία» από την Ernst & Young. Πέρσι το 2019, κυκλπφόρησε το βιβλίο του «Εργαστηριακή διαγνωστική».

Η Βιοϊατρική ιδρύθηκε το 1981 και αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στο χώρο των διαγνωστικών κέντρων. Σήμερα, η Βιοϊατρική διαθέτει 29 πολυδύναμες Διαγνωστικές Μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά που καλύπτουν περισσότερα από 36.000 τ.μ. και εξυπηρετούν περισσότερες από 3.000.000 επισκέψεις το χρόνο. Ο Όμιλος Βιοϊατρική διαθέτει επίσης τρεις κλινικές, την Βιοκλινική Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, και 9 οδοντιατρικές μονάδες (Αθήνας, Αλίμου, Κηφισιάς). Ο Όμιλος συνεργάζεται με περισσότερες από 400 ιδιωτικές εταιρείες, τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα