Στην Ευελπίδων οι οδηγοί ταξί – Στάση εργασίας μέχρι τις 16:00

Στην Ευελπίδων οι οδηγοί ταξί – Στάση εργασίας μέχρι τις 16:00

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων ζητά "πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας απ’ όλους, είτε πρόκειται για μεμονωμένο ταξιτζή, είτε για δίκτυο, είτε για διαμεσολαβητική εταιρεία".

Σε 12ωρη στάση εργασίας από τις 04:00 τα ξημερώματα ως τις 16:00 το απόγευμα σήμερα,  προχωρούν οι οδηγοί ταξί σε όλη τη χώρα. Στην ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί αναφέρει πως «Η συνήθεια κάποιων διαμεσολαβητικών εταιρειών (με την βοήθεια ή την ανοχή προηγούμενων κυβερνήσεων) να νοθεύουν τον ανταγωνισμό, πότε με παράνομες προσφορές, πότε με παραβιάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας, πότε με την τεχνική των τριγωνικών συναλλαγών με κατάληξη την φοροαποφυγή, σκοντάφτει πλέον στο νέο νομοθετικό πλαίσιο του Υπουργείου Μεταφορών». Έτσι, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία, είναι πλέον ζήτημα των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών να εφαρμόσουν το νόμο και να δημιουργήσουν ένα υγιές πεδίο ανταγωνισμού στον τομέα των επιβατικών μεταφορών.

 

Οι οδηγοί προχωρούν στη στάση εργασίας για να συμπαρασταθούν στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Θύμιο Λυμπερόπουλο, καθώς σήμερα εκδικάζεται στην Ευελπίδων η μήνυση που του έχει ασκήσει η εταιρεία Beat. Στην 70 σελιδη μήνυσή της, με την οποία ζητά 260.000 ευρώ, η εταιρεία υποστηρίζει πως ο κ. Λυμπερόπουλος είχε δηλώσει ψευδώς με αποτέλεσμα η εταιρεία να δυσφημιστεί, πως φοροδιαφεύγει, δεν έχει νομική υπόσταση στην Ελλάδα, λειτουργεί παράνομα χωρίς να τηρούνται οι κανόνες της αγοράς ταξί και διατηρεί offshore στην οποία καταλήγουν τα έσοδά της. Για τον λόγο αυτό, οι οδηγοί ταξί αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, το πρωί, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

 

Στην ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί ζητά, άμεση εφαρμογή του Ν.4530/18 και Ν.4446/16 και δράση από τις Ελεγκτικές Αρχές, καθώς «μόνο έτσι θα δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού», άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς και άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά. Συμπληρώνει τέλος πως «Ο εκφοβισμός με διώξεις & αγωγές στοχεύει στην απαγόρευση της δημοσιοποίησης των απόψεών μας. Κανείς δεν μπορεί να μας φιμώσει. Το ταξί υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Για εμάς είναι η δουλειά μας. Για άλλους ένα ακόμη προϊόν».

Γύρω στις 10 και εν μέσω χειροκροτημάτων από τους οδηγούς ταξί έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα