ΣτΕ: Την Τρίτη η συζήτηση για την εκποίηση των μνημείων

ΣτΕ: Την Τρίτη η συζήτηση για την εκποίηση των μνημείων
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) Eurokinissi

Αναμένεται να αναβληθεί η αίτηση του Συλλόγου Αρχαιολόγων Ελλάδος.

Η μεταβίβαση στο Υπερταμείο σημαντικών μνημείων της χώρας όπως ο Λευκός Πύργος και η Κνωσός, αναμένεται να συζητηθεί αύριο ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πρόκειται για την αίτηση επτά δήμων (Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ιωαννιτών, Κερατσινίου–Δραπετσώνας, Χανίων, Χαλανδρίου και Ωραιοκάστρου), οι οποίοι υποστηρίζουν οτι ειναι αντισυνταγματικές οι δύο κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες μεταβιβάζονται προς εκποίηση (πώληση) στο Υπερταμείο αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, μουσεία, προστατευόμενες περιοχές Natura και Ramsar, δασικές εκτάσεις αιγιαλοί, υδρότοποι, κ.λπ., 10.119 ακινήτων του Δημοσίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να εκδοθεί προδικαστική απόφαση, με την οποία θα προσδιοριστεί συγκεκριμένη προθεσμία προκειμένου το Δημόσιο να διαβιβάσει στο δικαστήριο τους πλήρεις φακέλους, έτσι ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση της επίμαχης προσφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναβληθεί η δεύτερη αίτηση για το ζήτημα που έχει καταθέσει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, καθώς το δημόσιο δεν έχει στείλει τα απαραίτητα στοιχεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα