Στη Δικαιοσύνη οι δηλώσεις για τη ΔΕΗ

Στη Δικαιοσύνη οι δηλώσεις για τη ΔΕΗ

Η ΝΔ κατέθεσε στον Άρειο Πάγο φάκελο για τις δηλώσεις Σκουρλέτη γύρω από "στημένο διαγωνισμό".

Τη διερεύνηση, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, των δηλώσεων περί “στημένου διαγωνισμού” αναφορικά με την πώληση της ΔΕΗ ζητά η Νέα Δημοκρατία.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο τομεάρχης Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, βρέθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου κατέθεσαν σχετικό φάκελο. Σε αυτόν μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονταν οι δηλώσεις του νυν υπουργού Εσωτερικών και τέως Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος σε συνέντευξή του πριν μερικές ημέρες είχε αναφέρει: “φοβάμαι ότι η επιχείρηση θα πουληθεί όσο όσο” κάνοντας λόγο για “βαποράκια συμφερόντων”. Πρόσθεσε βέβαια, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το αποδείξει, μιλώντας για “πολιτική εκτίμηση”.

Από την πλευρά της, η ΝΔ ζητά από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, να “πράξει τα δέοντα”, ελέγχοντας των όσων έχουν διατυπωθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του απάντησε στη ΝΔ:

“Αυτοί που απαξίωσαν τη ΔΕΗ, που ζητούν, στο πρόγραμμά τους, την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, παραδίδοντας τα δίκτυα της χώρας σε ιδιώτες, που ζητούν το ξεπούλημα των πάντων σε τιμή ευκαιρίας, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, εντός και εκτός Ελλάδας, ας μην υποκρίνονται, τώρα, ότι δήθεν κόπτονται για τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον.

Όσο κι αν τους ενοχλεί στα σχέδιά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση υπερασπίζονται τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα