Στη φάκα του ΣΔΟΕ σκάφος μεγαλογιατρού στην Κρήτη

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΙ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΙ EUROKINISSI

Σε κατάσχεση σκάφους 27 μέτρων οδηγήθηκε το ΣΔΟΕ Κρήτης. Ποιες οι συνολικές παραβάσεις που έχουν διαπιστωθεί

Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας εντόπισε το ΣΔΟΕ σε ελέγχους που πραγματοποίησε σε επιχειρήσεις εστίασης, εκμετάλλευσης παραλιών, νυκτερινά κέντρα ενοικιαζόμενες κατοικίες και ξενοδοχεία, καθώς, επίσης, και για αδήλωτους εργαζόμενους σε νησιά και τουριστικές περιοχές στο διάστημα από 15 Ιουνίου έως και 15 Ιουλίου.

Ταυτόχρονα το ΣΔΟΕ Κρήτης ανακοίνωσε επίσημα ότι κατέσχεσε - πριν από καιρό - Θ/Γ Ιδιωτικό σκάφος 27 μέτρων από ιατρό γιατί δεν κατέβαλε τις δασμοφορολογικές υποχρεώσεις κατά την εισαγωγή. Επίσης καταλογίσθηκαν κατά τον φορολογικό έλεγχο του ιδίου και εταιρειών τις οποίες εκπροσωπεί παραβάσεις ύψους 4.980.000 ευρώ.

Τα ποσοστά παραβατικότητας, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, φθάνουν και το 85% αποτυπώνοντας την έκταση της φοροδιαφυγής στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και περιοχές.

Ειδικότερα από τους 1.088 ελέγχους προέκυψε ότι 538 επιχειρήσεις ήσαν παραβάτες στις οποίες καταλογίσθηκαν 2.473 παραβάσεις. Ειδικότερα τα ποσοστά παραβατικότητας που προέκυψαν είναι τα ακόλουθα:

Ρόδος 84,62%, Ζάκυνθος, 80%, Σαντορίνη 77,14%, Τήνος 72,73%, Πάρος 68,18%, Σύρος 57,89%, Αίγινα 37,14%, Αργολίδα 45,45%, Μεσσηνία 44,44%, Κορινθία 40%, Μύκονος 43,33%, Χαλκιδική 37%

Επίσης, το ΣΔΟΕ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, έχει προβεί σε παραλαβή τιμοκαταλόγων επιχειρήσεων εστίασης σε όλη την χώρα από τις αρχές της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να έχει συγκριτικό αρχείο μετά την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 01/8/2013.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, βάσει σχετικής Εισαγγελικής Παραγγελίας διεξάγονται έλεγχοι πολυτελών καταλυμάτων σχετικά με την ιδιοκτησία, τις δαπάνες ανέγερσης, την δήλωση της πραγματικής επιφάνειας σε τ. μ. , την ύπαρξη δεξαμενών κολύμβησης, καθώς και του πραγματικού τιμήματος ενοικίασης.

Οι έλεγχοι αυτοί διεξάγονται σε νησιά όπως Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο, Παξούς, κλπ.

Μεταξύ άλλων διαπιστώνεται ότι οι δαπάνες ανέγερσης είναι πολλαπλάσιες από τις δηλωθείσες. Η ρευματοληψία έχει γίνει ως μικρές αγροτικές κατοικίες, και το τίμημα ενοικίασης είναι πολύ χαμηλότερο του πραγματικού ή δεν δηλώνεται ή δηλώνεται φιλοξενία.

Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 50 πολυτελείς κατοικίες και έχει διαπιστωθεί ότι:

- Σε 7 περιπτώσεις στην Πάρο οι ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δηλωνόταν.

- Σε 2 περιπτώσεις μεσολαβούσε αλλοδαπός για την ενοικίαση χωρίς να εμφανίζεται φορολογικά η δραστηριότητά του.

- Σε άλλη περίπτωση εντοπίσθηκε ταξιδιωτικό γραφείο και καταλογίσθηκαν 17 παραβάσεις γιατί ενοικίαζε πολυτελείς βίλλες μέσω του διαδικτύου χωρίς να δηλώνονται οι σχετικές ενοικιάσεις στην αρμόδια ΔΟΥ.

Πηγή: cretalive.gr

SHARE:

24Media Network