Στη Γαλλία εκδίδονται mr Bitcoin και το Λίπος

Στη Γαλλία εκδίδονται mr Bitcoin και το Λίπος
MOTIONTEAM

Την απόφαση έλαβε και για τις δύο υποθέσεις ο Άρειος Πάγος, ύστερα από σχετικά αιτήματα έκδοσης των γαλλικών αρχών

Στη Γαλλία εκδίδεται ο Mr Bitcoin, Αλεξαντερ Βινικ αλλά και ο Λασα Σουσανασβιλι γνωστός και ως «Λίπος», με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο απάντησε θετικά σε σχετικό αίτημα των γαλλικών αρχών και για τις δύο υποθέσεις. Αναφορικά με τον Αλ. Βίνικ, πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά χώρα στην οποία εκδίδεται- έχουν προηγηθεί αντίστοιχες αποφάσεις για ΗΠΑ και Ρωσία- καθώς κατηγορείται ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξέπλενε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από εκβιάσεις μετά από κυβερνοεπιθέσεις και απαίτηση λύτρων.

Όσο για τον Λασα Σουσανασβιλι, πλέον θα εκδοθεί στη Γαλλία, όμως μόνο για το αδίκημα των κλοπών. Για τις υπόλοιπες αξιόποινες πράξεις, δηλαδή για την απόκρυψη κλοπιμαίων, τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτές οι πράξεις έχουν τελεστεί στη χώρα μας. Έτσι, το «Λίπος» αναμένεται να επιστρέψει στη χώρα μας όταν οι εισαγγελικές αρχές καταλήξουν για τα υπόλοιπα αδικήματα.

SHARE:

24Media Network