Σωματοφύλακας του Άσαντ πριν προσχωρήσει στον ISIS ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης

Σωματοφύλακας του Άσαντ πριν προσχωρήσει στον ISIS ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης

Τι αποκάλυψε ο 32χρονος Σύρος μιλώντας στην υπηρεσία ασύλου που του πήρε την πρώτη συνέντευξη μόλις έφτασε με την οικογένεια του στο Φαρμακονήσι

Στην προσωπική ασφάλεια του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, υπηρετούσε προτού ενταχθεί στους κόλπους της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ελληνικής έκδοσης του CNN ο 32χρονος, που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών αρχών μετά την καταγγελία της συζύγου του, είχε περιγράψει λεπτομερώς τη ζωή και τη δράση του στα στελέχη της υπηρεσίας ασύλου, που του πήραν την πρώτη συνέντευξη μόλις έφτασε μαζί με την οικογένεια του στο Φαρμακονήσι.

Εδικότερα, ο 32χρονος φέρεται να είπε πως το 2006 ήταν στην ασφάλεια του προέδρου της Συρίας, μέχρι το 2011 που προσχώρησε στον ελεύθερο συριακό στρατό και ακολούθως το 2012 εντάχθηκε  στο μέτωπο αλ Νούσρα. Λίγο καιρό αργότερα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ όπως υποστηρίζει, για περίθαλψη.  Στον ISIS εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2014, όπου και πολέμησε μέχρι τον Μάρτιο του ίδιου έτους αλλά αποχώρησε, όπως είπε, επειδή του ζήτησαν να μεταφέρει οκτώ άτομα μαχητές στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε, πέρασε και δυο χρόνια στην Τουρκία όπου νοίκιασε μαζί με άλλα 5 άτομα ένα σπίτι στα Άδανα. Είχαν μάλιστα μαζί τους, όπως ισχυρίστηκε, τουλάχιστον 800 χιλιάδες δολάρια και πολλά όπλα, ενώ τα περισσότερα χρήματα τα έδωσαν για να αγοράσουν δεκάδες πλαστά διαβατήρια αλλά και για να χρηματίσουν κρατικούς παράγοντες.

Εκεί συνελήφθη και φυλακίστηκε, ενώ έπειτα απελάθηκε στη Συρία. Τελικά έφτασε στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, όπου βρήκε τη γυναίκα και το παιδί του. Από εκεί έφτασαν στο Φαρμακονήσι με βάρκα, μαζί με άλλα 10 άτομα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα