Επεισόδια στο Πολυτεχνείο: Στην εντατική η δικηγόρος που δέχθηκε φωτοβολίδα στο πόδι

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο: Στην εντατική η δικηγόρος που δέχθηκε φωτοβολίδα στο πόδι
Επεισόδια στην πορεία για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα. Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Η δικηγόρος χτυπήθηκε στο γόνατο από φωτοβολίδα και υποβλήθηκε σε επέμβαση, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε προβλήματα στο αναπνευστικό

Στην εντατική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός βρίσκεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πίσω από το Πολυτεχνείο.

Η γυναίκα που χτυπήθηκε στο γόνατο από φωτοβολίδα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και υπεβλήθη σε εγχείρηση η οποία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο γόνατο και βλάβη στα αγγεία και ως εκ τούτου θα χρειαστεί να υποβληθεί σε νέες επεμβάσεις.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της εγχείρησης η δικηγόρος παρουσίασε προβλήματα στο αναπνευστικό, με τους γιατρούς να φοβούνται πιθανά εγκαύματα στους πνεύμονες από την εισπνοή φωσφόρου που είχε η φωτοβολίδα, αλλά και πιθανή μόλυνση που θα προκαλέσει περαιτέρω επιπλοκές.

Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Ευαγγελισμός επισημαίνει ότι η τραυματίας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αφού υποβλήθηκε σε 6ωρη χειρουργική επέμβαση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου έχει ως εξής:

«Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, «Ο Ευαγγελισμός», γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση. (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική).

Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση».

ΣΥΡΙΖΑ: Τέτοιες ενέργειες είναι απολύτως καταδικαστέες

«Η τυφλή επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου και πανεπιστημιακού από ρίψη φωτοβολίδας στο πόδι της, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, προκαλεί αποτροπιασμό» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζει ότι: «Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα