Στην Ηγουμενίτσα το κρουαζιερόπλοιο με 69 διασωθέντες από το Norman Atlantic

Στην Ηγουμενίτσα το κρουαζιερόπλοιο με 69 διασωθέντες από το Norman Atlantic

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έφτασε το Cruise Europa με 69 διασωθέντες από το Norman Atlantic. Μεταξύ των διασωθέντων είναι 38 Έλληνες (Vid)

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έδεσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Cruise Europa, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης και μεταφέρει 69 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic. Στην Ηγουμενίτσα θα κατέβουν οι 46, ενώ οι υπόλοιποι έχουν προορισμό την Πάτρα. Πρόκειται για 35 Έλληνες, 4 Γάλλους και 7 Τούρκους.

Επίσης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα αποβιβαστούν και επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού, το οποίο αμέσως μετά θα αποπλεύσει για την Πάτρα.

Οι διασωθέντες θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, όπου θα εξεταστούν από επιτροπή υγειονομικού, ενώ αν κριθεί αναγκαίο να μεταφερθεί κάποιος σε νοσοκομείο, σε ετοιμότητα βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Επίσης, βελτιώνεται η υγεία των τριών διασωθέντων που μεταφέρθηκαν το πρωί με αναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου θα παραμείνουν μέχρι αύριο για προληπτικούς λόγους.

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους οκτώ ενώ αγνοούνται άλλοι 40 άνθρωποι που ενδεχομένως να είχαν εγκλωβιστεί είτε στις καμπίνες του πλοίου και να μην κατάφεραν να βγουν στα καταστρώματα, είτε να είχαν παραμείνει στα αυτοκίνητά τους.

Σημειώνεται ότι στο πλοίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών, κοντά στην Κέρκυρα. Η εκκένωση του επιβατηγού πλοίου μέτρησε ήδη πάνω από 30 ώρες, με επιβάτες, πλήρωμα, συγγενείς και φίλους αυτών να ζουν πραγματικές ώρες αγωνίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα