Στην Κρήτη Βρετανοί αστυνομικοί για την υπόθεση του Στίβεν Κουκ

Το πηγάδι στα Μάλια Ηρακλείου όπου βρέθηκε ο σκελετός στις 16 Φεβρουαρίου 2017. 
Με επίσημη ανακοίνωση το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 επιβεβαίωσε, μετά τη ταυτοποίηση που έγινε, ότι ο σκελετός ανήκει στον Βρετανό Στίβεν Κουκ ο οποίος είχε εξαφανισθεί την 1η Σεπτεμβρίου του 2005. Ο σκελετός είχε βρεθεί από άτομα που πήγαν να το καθαρίσουν, ενώ δίπλα του βρέθηκαν μία δερμάτινη ζώνη και μία φωτογραφική μηχανή.
Ο 20χρονος Στίβεν Κουκ είχε εξαφανισθεί την πρώτη ημέρα των διακοπών του στην περιοχή των Μαλίων, την 1η Σεπτεμβρίου 2005, και από τότε η οικογένειά του τον αναζητούσε.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)
Το πηγάδι στα Μάλια Ηρακλείου όπου βρέθηκε ο σκελετός στις 16 Φεβρουαρίου 2017. Με επίσημη ανακοίνωση το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 επιβεβαίωσε, μετά τη ταυτοποίηση που έγινε, ότι ο σκελετός ανήκει στον Βρετανό Στίβεν Κουκ ο οποίος είχε εξαφανισθεί την 1η Σεπτεμβρίου του 2005. Ο σκελετός είχε βρεθεί από άτομα που πήγαν να το καθαρίσουν, ενώ δίπλα του βρέθηκαν μία δερμάτινη ζώνη και μία φωτογραφική μηχανή. Ο 20χρονος Στίβεν Κουκ είχε εξαφανισθεί την πρώτη ημέρα των διακοπών του στην περιοχή των Μαλίων, την 1η Σεπτεμβρίου 2005, και από τότε η οικογένειά του τον αναζητούσε. (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ) EUROKINISSI

Νέες έρευνες και αυτοψία στην περιοχή που βρέθηκαν, μέσα σε πηγάδι, τα οστά του επί 11 χρόνια αγνοούμενου, νεαρού

Νέες έρευνες και αυτοψία πραγματοποιούν το Σάββατο Βρετανοί αστυνομικοί που βρίσκονται στα Μάλια, στο σημείο, όπου βρέθηκε, πριν από ένα περίπου μήνα, ο σκελετός του 20χρονου Στίβεν Κουκ.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί με ειδικό εξοπλισμό ερευνούν τους χώρους τόσο στο οίκημα όπου βρίσκεται το πηγάδι, στο οποίο εντοπίσθηκαν τα οστά του άτυχου νεαρού όσο και στους εξωτερικούς χώρους, συλλέγοντας στοιχεία που θα βοηθήσουν στην όλη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο σκελετός είχε βρεθεί στις 16 Φεβρουαρίου μέσα σε πηγάδι, σε περιοχή των Μαλίων από άτομα που πήγαν να το καθαρίσουν, ενώ δίπλα του βρέθηκαν μία δερμάτινη ζώνη και μία φωτογραφική μηχανή. 'Αμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές που έσπευσαν, ενώ από την πρώτη στιγμή υπήρχαν οι υποψίες που τελικά επιβεβαιώθηκαν, πως ο σκελετός ανήκε στον 20χρονο.

Ο Κουκ, είχε εξαφανισθεί την πρώτη ημέρα των διακοπών του στην περιοχή των Μαλίων, την 1η Σεπτεμβρίου 2005, και από τότε η οικογένεια του τον αναζητούσε.

Εξ άλλου στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση θανάτου του Κουκ, στις 9 Μαρτίου είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου με στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ τις ανακριτικές και τις αστυνομικές αρχές όπου είχαν συζητηθεί όλα εκείνα τα στοιχεία διερεύνησης της υπόθεσης και οι επόμενες κινήσεις τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο επί 11 χρόνια αγνοούμενος Στίβεν σκοτώθηκε από ατύχημα ή αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ηράκλειο: Κόσμος συρρέει στο σημείο όπου βρέθηκαν τα οστά του Κουκ

Στον Βρετανό Στίβεν Κουκ ανήκει ο σκελετός των Μαλίων

SHARE:

24Media Network