Στις 6 Απριλίου παράδοση σηράγγων Τεμπών, Μ. Πέμπτη η Κορίνθου - Πατρών

Στις 6 Απριλίου παράδοση σηράγγων Τεμπών, Μ. Πέμπτη η Κορίνθου - Πατρών

Ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ανακοίνωσε τις ημερομηνίες παράδοσης των αυτοκινητοδρόμων στην κυκλοφορία

Του Δημήτρη Μπαλή

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ράχες Φθιώτιδος – Κλειδί Ημαθίας): Όπως έχουμε παρουσιάσει, οι σήραγγες στα Τέμπη που παρακάμπτουν την αιματοβαμμένη κοιλάδα, είναι έτοιμες από μέρες. Αυτές οι σήραγγες, μαζί εκείνη του Πλαταμώνα και το Πέταλο του Μαλιακού, θα παραδοθούν στην κυκλοφορία με εγκαίνια από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στις 6 Απριλίου. Αυτή η ημερομηνία επιλέχθηκε διότι ήθελε να παραστεί η Επίτροπος περιφερειακής πολιτικής Κορίνα Κρέτσου και όπως είπε ο υπουργός ήταν σημαντική η συμβολή της στην αποπεράτωση των έργων. Πέραν τον σηράγγων, θα δοθεί στην κυκλοφορία και το υπόλοιπο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου μέχρι το Κλειδί Ημαθίας.

Ολυμπία Οδός (Κορίνθου Πατρών): Επίσης χθες γράψαμε ότι με την άσκηση ετοιμότητα στις σήραγγες της Παναγοπούλας, όλα είναι έτοιμα για παράδοση στην κυκλοφορία. Αυτό, όπως είπε ο υπουργός, θα γίνει την Μ. Πέμπτη, με τον πρωθυπουργό να κάνει τα εγκαίνια στην παράδοση στην κυκλοφορία όλου του αυτοκινητοδρόμου, από Κόρινθο μέχρι Πάτρα, πλην 5 σημείων 8 χλμ. που θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι τον Αύγουστο. Μάλιστα, όπως είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, έχουν προσκληθεί να παραστούν στα εγκαίνια βουλευτές των κομμάτων, ενώ «για το καλό» στην κεντρική πλατεία θα κεραστούν τσίπουρο.

Ιόνια Οδός (Αντίρριο – Ιωάννινα): Η σήραγγα της Κλόκοβας αποτελεί το μόνο σημείο με εκκρεμότητα. Ο κατασκευαστή του έργου την έχει έτοιμη για παράδοση και αυτό θα γίνει επίσης τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τότε θα παραδοθεί το έργο ως εξής: οι οδηγοί θα διέρχονται από την έξοδο της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου μέχρι και την είσοδο της σήραγγας της Κλόκοβας από το παλιό δρόμο (10 χλμ.), θα μπαίνουν στη σήραγγα και θα συνεχίζουν την Ιόνια Οδό, σε νέα χάραξη, μέχρι τα Ιωάννινα. Τα πρώτα 10 χλμ. του έργου, θα παραδοθούν μέχρι την Πρωτομαγιά, διότι απομένει ένα τεχνικό έργο. Και σε αυτά τα εγκαίνια θα είναι ο πρωθυπουργός.

Κεντρικής Ελλάδος (Ε65): Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το μεσαίο τμήμα, από την Ανάβρα μέχρι τα Τρίκαλα, ενώ από Ξυνιάδα μέχρι Ανάβρα θα παραδοθεί το τμήμα μέχρι τον Ιούνιο. Και εκεί θα παραστεί ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Έτοιμες να δοθούν στην κυκλοφορία οι σήραγγες της Παναγοπούλας

'Μάχη' με το χρόνο για την πλήρη χρήση των δρόμων στις 31 Μαρτίου

SHARE: