Στο χειρουργείο ο φωτορεπόρτερ που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ

Στο χειρουργείο ο φωτορεπόρτερ που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ

Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος, μετά την επίθεση των ΜΑΤ. Δείτε το video με την επίθεση στους δημοσιογράφους

Σε χειρουργική επέμβαση αναμένεται να υποβληθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά το απόγευμα της Πέμπτης, στο πλαίσιο συγκέντρωσης στη μνήμη του 77χρονου αυτόχειρα, στο Σύνταγμα.

Κατά τη διάρκεια της “επιχείρησης” στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν αδιακρίτως πολίτες, δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Μανώλη Λώλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λώλος χτυπήθηκε με γκλομπ και φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Νοσηλεύεται στην Κεντρική Κλινική Αθηνών και εντός της ημέρας θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο “Υγεία”, όπου θα χειρουργηθεί.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε διενέργεια διοικητικής εξέτασης για το περιστατικό, αλλά και για τα όσα αναφέρθηκαν σε ΜΜΕ από δημοσιογράφους, που κάλυπταν τη συγκέντρωση και τα επεισόδια στο Σύνταγμα, οι οποίοι κατήγγειλαν βίαιη συμπεριφορά και προπηλακισμούς ανθρώπων του Τύπου από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος εργάζεται ως ανταποκριτής στο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων και εργαζόταν πολλά χρόνια στον Ελεύθερο Τύπο.

Ήδη, μετά την είδηση του τραυματισμού του, δεκάδες “φίλοι” έσπευσαν να εκφράσουν την συμπαράστασή τους, μέσα από την προσωπική σελίδα του στο facebook.

Ακόμη, στις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση δημοσιογράφοι έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σημειώνεται, ότι την Τετάρτη, είχε δεχθεί επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ και μία γυναίκα δημοσιογράφος του ANT1.

(Κεντρική φωτογραφία: Από την προηγούμενη επίθεση που είχε δεχθεί)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα