Καμίνια: Έξι χρόνια ταλαιπωρίας στην επίθεση κατά 15χρονου

Καμίνια: Έξι χρόνια ταλαιπωρίας στην επίθεση κατά 15χρονου
Περιπολικό (Φωτογραφία αρχείου). 123rf.com

Ξεκινά η δίκη για έναν από τους τέσσερις κατηγορούμενους, ο οποίος ήταν ανήλικος όταν φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση. Οι άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι αναμένεται να δικαστούν από άλλο δικαστήριο.

Ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης θα βρεθεί ο ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ανηλίκου το 2013 στα Καμίνια.

Ο νεαρός άνδρας πριν ακόμα ενηλικιωθεί φέρεται μαζί με άλλα τρία άτομα, να συμμετείχε στην επίθεση κατά ενός 15χρονου αγοριού και ενός 18χρονου, μάλιστα του έχει αποδοθεί ο ρόλο του φυσικού αυτουργού. Για το λόγο αυτό έχει παραπεμφθεί να καθίσει μέσα στην εβδομάδα στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Πειραιά, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ληστεία από κοινού και παράνομη οπλοκατοχή – οπλοχρησία. Όσο για τους συγκατηγορούμενούς του, έχουν παραπεμφθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά, ωστόσο η δίκη δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

«Πρόκειται για έξι χρόνια ταλαιπωρίας, αλλά ευτυχώς δεν τίθεται θέμα παραγραφής μια και μιλάμε για κακουργηματικές πράξεις» αναφέρει σε δήλωσή του στο News24/7 ο πληρεξούσιος δικηγόρος πολιτικής αγωγή, Δημ. Νάκος, και προσθέτει ότι «ζητούμενο είναι να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι κριθούν ένοχοι, προκειμένου να ικανοποιηθούν ηθικά τα δύο θύματα και κυρίως το αγόρι που δέχθηκε τις μαχαιριές».

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση είχε ερευνηθεί από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με την οποία η απόπειρα ανθρωποκτονίας και η ληστεία σε βάρος δύο νεαρών, έλαβε χώρα μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις εμπλεκόμενοι εμφανίζονταν να επιτέθηκαν κατά του 15χρονου αγοριού και ενός 18χρονου, ενώ επέστρεφαν στα σπίτια τους. Ο 15χρονος μάλιστα, νοσηλεύθηκε λόγω των τραυμάτων που έφερε από αιχμηρό αντικείμενο. Το περιστατικό είχε λάβει χώρα το Σεπτέμβριο του 2013, ενώ οι αρχές κατέληξαν στα εμπλεκόμενα πρόσωπα το 2015.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα