Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα εκρηκτικά του Ανδρομέδα

Από εκεί τα 29 κιβώτια αναμένεται να μεταφερθούν σε αποθήκη του στρατού
- 17 Ιανουαρίου 2018 16:27
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να καταπλεύσει, αύριο, τις πρωινές ώρες, το φορτηγό πλοίο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ», που μεταφέρει τα 29 εμπορευματοκιβώτια με 410 τόνους εκρηκτικών υλών, τα οποία είχαν κατασχεθεί από το φορτηγό πλοίο «ANDROMEDA» και βρίσκονταν στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτίο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθεί στη συνέχεια σε κάποια αποθήκη του στρατού.
Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, το «ANDROMEDA» που έχει κατασχεθεί θα μετέφερε τα εκρηκτικά στη Λιβύη κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.
Οι οκτώ ναυτικοί του πλοίου έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη προσωρινά κρατούμενοι, ενώ στο Λιμεναρχείο Πειραιά παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου «ANDROMEDA», προκειμένου να απολογηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πειραιά.
Σημειώνεται, ότι υπάρχει κοινοτική Οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία απαγορεύει τη μεταφορά-πώληση όπλων και εκρηκτικών υλικών στη Λιβύη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή.
Το πλοίο που έχει κατασχεθεί, διαπιστώθηκε, από την επιθεώρηση, ότι φέρει 102 σοβαρές παρατηρήσεις και ελλείψεις σχετικά με την αξιοπλοϊα του, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του πληρώματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ