Στο νοσοκομείο με υπερκόπωση ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος EUROKINISSI

Με έντονη ζάλη και πονοκέφαλο εισήχθη την Κυριακή στο νοσοκομείο ο κ. Βαρθολομαίος, όπου οι γιατροί διέγνωσαν υπερκόπωση

Το απόγευμα της Κυριακής 6 Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος εισήχθη στο Αμερικανικό Νοσοκομείο Κωνσταντινούπολης, αφού αισθάνθηκε έντονη ζάλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Εθνικού Κήρυκα", ο Πατριάρχης παρέμεινε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις πήρε εξιτήριο, εχθές, Δευτέρα 7 Μαΐου και πλέον βρίσκεται στην οικία του, με τους γιατρούς να διαγιγνώσκουν "υπερκόπωση".

ADVERTISING

Εμεινε στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής, υπεβλήθη σε εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν τίποτε το ανησυχητικό για την υγεία του. Πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα και του υπέδειξαν οι γιατροί ότι θα πρέπει να ξεκουραστεί για μερικές μέρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της ομογένειας, επικαλούμενη αποκλειστικές της πληροφορίες, την Κυριακή το πρωί που ξύπνησε ο Πατριάρχης αισθάνθηκε μία ζάλη, στην οποία αρχικά δεν έδωσε πολλή σημασία και η οποία εντάθηκε καθώς ετοιμαζόταν να μεταβεί στο Φανάρι για την Θεία Λειτουργία και την χειροτονία θεολόγου, ο οποίος θα ενταχθεί και θα υπηρετήσει στην Πατριαρχική Αυλή.

Εκτός από την Λειτουργία και την χειροτονία, ο κ. Βαρθολομαίος ακύρωσε και την επίσκεψή του στη Σμύρνη για 6, 7 και 8 Μαΐου όπου θα μετέβαινε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.

Παρόμοια επεισόδια είχε ο Πατριάρχης και στο παρελθόν, ιδιαίτερα όταν κουράζεται υπερβολικά.

Εν τω μεταξύ, στο αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τον αντικατέστησε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Βελγίου κ. Αθηναγόρας, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος  και Προύσης κ. Ελπιδοφόρος.

Πηγή: 

Εθνικός Κήρυκας

SHARE:

24Media Network