Στον Άρειο Πάγο την Τρίτη ο Νίκος Ρωμανός και οι συγκατηγορούμενοί του

Στον Άρειο Πάγο την Τρίτη ο Νίκος Ρωμανός και οι συγκατηγορούμενοί του
Το κτίριο του Αρειου Πάγου Eurokinissi Sports

Ακόμη μία νομική πράξη του στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού θα παιχθεί την Τρίτη το πρωί στον Αρειο Πάγο.

Συζητείται την Τρίτη το πρωί στον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεση που έχουν καταθέσει ο Νίκος Ρωμανός αλλά και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Αν και οι τρεις έχουν απαλλαχθεί από την κατηγορία συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση έχουν “φορτωθεί” ποινές λόγω της ερμηνείας της διάταξης του τρομονόμου και συγκεκριμένα του άρθρου 187Α.

Καταδικάστηκαν, κοντολογίς, ως “ατομικοί τρομοκράτες”, κατηγορία που τεκμηριώθηκε για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, γεγονός αν μην τι άλλο αξιοσημείωτο.

Νομικές πηγές χαρακτήριζαν “απαράδεκτη και νομικά αστήριχτη” τη μεταβολή της κατηγορίας η οποία μάλιστα ήρθε κατόπιν εορτής και ενώ ο Ρωμανός και οι συγκατηγορούμενοι του είχαν απαλλαχθεί από την κατηγορία συμμετοχής σε οργανωμένη τρομοκρατική ομάδα.

Ο Ρωμανός έχει ήδη εκτίσει 6 από τα 18 χρόνια της ποινής του. Ευελπιστεί ότι σε περίπτωση που το αίτημα αναίρεσης γίνει δεκτό από τον Αρειο Πάγο αφενός η υπόθεση να γυρίσει στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών και αφετέρου να μειωθεί σημαντικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, συνεχίζει, παράλληλα με την έκτιση της ποινής του τις σπουδές του στα ΤΕΙ Πειραιά δικαίωμα που υπερασπίστηκε μέχρις εσχάτων με απεργία πείνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα