Οι αγρότες στους δρόμους, το NEWS 247 στα μπλόκα

Οι αγρότες στους δρόμους, το NEWS 247 στα μπλόκα

Κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου έκλεισαν με τα τρακτέρ οι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, που προωθεί η κυβέρνηση. Το NEWS 247 βρίσκεται στα μπλόκα (Vids+Pics)

Εκατοντάδες τρακτέρ Λαρισαίων αγροτών έφτασαν σε φάλαγγα την Τετάρτη στα Τέμπη, υπό την άμεση επίβλεψη της Αστυνομίας. Η άφιξη των 1.000-1.200 τρακτέρ εκεί, όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 28 Ιανουαρίου, έγινε με κόρνες και συνθήματα, με τους αγρότες να φωνάζουν “Δεν θα αντέξουν”.

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος είναι ανοικτός, καθώς οι αγρότες έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ σε παράδρομους, πάρκινγκ και πεζοδρόμια.

Με απόφαση της Αστυνομίας από το μεσημέρι της Τετάρτης, είχε διακοπεί η κυκλοφορία επί της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι και την διασταύρωση με το Στόμιο, προκειμένου ακριβώς να μπορέσουν τα εκατοντάδες τρακτέρ χωρίς προβλήματα να φθάσουν στα Τέμπη. Η κυκλοφορία διεξαγόταν από εναλλακτικές διαδρομές που είχε προτείνει η αστυνομία και επανήλθε επί της ΠΑΘΕ λίγες ώρες αργότερα.

 

Το NEWS 247 και η Μίκα Κοντορούση στα μπλόκα των αγροτών

Νωρίτερα το πρωί, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην Κομοτηνή, όταν αγρότες επιχείρησαν να δουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ.

Την Πέμπτη, εξάλλου, αναμένεται και έξοδος των τρακτέρ στον κόμβο Νίκαιας υπό τον συντονισμό των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, με αγρότες από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται τόσο για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, όσο και για τη φορολογία των αγροτών, υποστηρίζοντας ότι δεν αντέχουν το υψηλό κόστος φορολόγησης και ότι πρέπει να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή της χώρας.

Εν τω μεταξύ, με σημερινή τους απόφαση οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Λιβαδειάς, θα κλείσουν την Παρασκευή στις 14:00 την επαρχιακή οδό, στο ύψος του ‘Αη Γιάννη, μεταξύ Ορχομενού και Λιβαδειάς. Ήδη στο σημείο βρίσκονται 160 τρακτέρ.

“Από σήμερα κλείνει η Εγνατία οδός”

Με τη φράση «από σήμερα κλείνει η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων επ’ αόριστον», ο συντονιστής του μπλόκου Γιάννης Παναγής, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, έδωσε το σύνθημα στους οδηγούς των 750 τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων, που σχημάτσαν ουρά τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων, να εισέλθουν στο οδόστρωμα και στις δύο πλευρές.

Ωστόσο, η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας παρέμεινε ανοιχτή.

Εξάλλου, σε κλείσιμο της διασταύρωσης Κοκκινογείων, προς την Εξοχή, προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Δράμας και της ευρύτερης περιοχής, με τον επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστο Γκόντια να δίνει το σήμα στους περισσότερους από 500 οδηγούς τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων.

Κλειστή ήταν για ώρες και η λεωφόρος Νίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έφτασαν αγρότες και κτηνοτρόφοι με 300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, ενισχύοντας έτσι την κινητοποίηση των αλιέων που έδεσαν από νωρίς το πρωί τα καΐκια τους στον Θερμαϊκό κόλπο.

Τα τρακτέρ έκλεισαν την εθνική οδό στην Άρτα

Άνοιξαν τα μπλόκα στο Κομπότι της Άρτας και στο κέντρο των Ιωαννίνων που έστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι το πρωί κατέβηκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους.

Στα Ιωάννινα επέστρεψαν χωρίς τα γεωργικά μηχανήματα το απόγευμα, στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν φορείς και οργανώσεις ενάντια στο ασφαλιστικό. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας διοργανώνει συλλαλητήριο για το ερχόμενο Σάββατο το πρωί, 23 Ιανουαρίου, στο κέντρο της πόλης.

Επίσης, οι αγροτικοί σύλλογοι στη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για τις επόμενες ημέρες.

Μπλόκα στην Αργολίδα και τη Λακωνία

Μπλόκα αγροτών στήθηκαν από σήμερα το μεσημέρι στην Αργολίδα και τη Λακωνία, από αγρότες που συμμετέχουν στα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Σπάρτη, έκανε μικρή ομάδα αγροτών του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, όλοι διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης και τη φορολογία των αγροτών.

Οι αγρότες τόσο σε Λακωνία όσο και σε Αργολίδα δηλώνουν πως θα μείνουν στα μπλόκα με τους δρόμους ανοικτούς, αν και μπορεί να κάνουν συμβολικούς ολιγόλεπτους αποκλεισμούς.

Στη Λακωνία, παρά την έντονη βροχόπτωση, αγρότες με δύναμη πενήντα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν κι δημιούργησαν μπλόκο από τις 12.00 το μεσημέρι στην εθνική οδό Σπάρτης-Μονεμβασιάς στο ύψος της γεφυροπλάστιγγας Ματζαβράκου, που βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και το Βλαχιώτη Λακωνίας, ουσιαστικά στην καρδιά του λακωνικού κάμπου.

Κινητοποιήσεις σε Αχαΐα και Ηλεία

Σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου συγκεντρώθηκαν αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι παρέταξαν στην άκρη του δρόμου τρακτέρ, χωρίς, όμως, να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, αγρότες της Αχαΐας παρέταξαν τρακτέρ στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, ενώ αγρότες της Ηλείας τους κόμβους Μαραθιάς και Κουρτεσίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες του νομού παρέταξαν τρακτέρ στις περιοχές Αγγελόκαστρο, Νεοχώρι, Γουριά και Κατοχή. Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να παρατάξουν τρακτέρ την Πέμπτη, στις 12:00, στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου της Ερμίτσας κοντά στο Αγρίνιο, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων το νομού και αγροτικοί σύλλογοι.

INTIME NEWS

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, σήμερα Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου λόγω συγκέντρωσης γεωργικών ελκυστήρων στη Γυρτώνη και τη μετέπειτα κίνησή τους στα Τέμπη, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων εκατέρωθεν της Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Θεσσαλονίκης.

Από την Αστυνομία παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

· Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

1. Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, θα εκτρέπονται:

  -Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (Χ/Θ 346+300 της Π.Α.Θ.Ε) προς την περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω της Ε.Ο. Λάρισας- Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

  -Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (Χ/Θ 365+550 της Π.Α.Θ.Ε.), όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

2. Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων θα εκτρέπονται:

  -Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (Χ/Θ 365+550 της Π.Α.Θ.Ε.), όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Μικρό Ελευθεροχώρι και από εκεί, είτε θα κατευθύνονται μέσω Ε.Ο Ελασσόνας – Αγ. Δημητρίου – Κατερίνης και θα εισέρχονται στην ΠΑΘ.Ε. εκτός εάν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω καιρικών συνθηκών, είτε μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

  – Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (Χ/Θ 346+300 της Π.Α.Θ.Ε.) προς την περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

· Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (Χ/Θ 474+500 της Π.Α.Θ.Ε.) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

 -Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

 -Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

2. Όλα τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο, και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. εκτός εάν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω καιρικών συνθηκών, όποτε θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (Χ/Θ 474+500 της Π.Α.Θ.Ε.) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

  -Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

  -Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

3. Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν εν συνεχεία την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:

· Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και

· Φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα