Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί κατά του νομοσχεδίου για τους διορισμούς

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί κατά του νομοσχεδίου για τους διορισμούς

Νέα μαζική κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Στον δρόμο για μια ακόμη μέρα βρίσκονται τουλάχιστουν 3000 εκπαιδευτικοί μετά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν και την περασμένη Παρασκευή αλλά και την εισβολή στο στούντιο της ΕΡΤ το Σάββατο.

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις εναντίον του νέου συστήματος προσλήψεων απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους. Συγκεκριμένα η ΔΟΕ (δάσκαλοι δημοτικών) πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, ενώ η ΟΛΜΕ (καθηγητές γυμνασίων και λυκείων) πραγματοποίησε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00.

Οι δύο ομοσπονδίες έχουν καλέσει σε συγκέντρωση η οποία ξεκίνησε στις 14:00 από τα Προπύλαια μαζί με μαθητές και φοιτητές που επίσης διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου.

Η πορεία τους ξεκίνησε και μέσω τις Πανεπιστημίου θα κινηθεί στην Σταδίου και μετά μπροστά στη Βουλή, όπου θα διεκδικήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τον τρόπο διορισμού 15.000 εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία. Μάλιστα, στην επάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, έχει στηθεί εξέδρα.  Βασικό αίτημα των εκπαιδευτικών αποτελεί να λαμβάνεται υπόψη και η πρότερη προϋπηρεσία των αναπληρωτών στα κριτήρια πρόσληψης στο δημόσιο.

Από την πλευρά τους, μαθητές και φοιτητές στο κάλεσμα τους υπογραμμίζουν την υποστήριξη τους στους εκπαιδευτικούς.

 

“Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους μαθητές ώστε να αποτρέψουμε την κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που απολύει, ουσιαστικά, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που δουλεύουν πολλά χρόνια στην εκπαίδευση. Δεν θα αφήσουμε κανένα νομοσχέδιο να λεηλατήσει την ζωή των εκπαιδευτικών. Διαρκής αγώνας μαθητών-φοιτητών-εκπαιδευτικών για την παιδεία στο ύψος των αναγκών μας!” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα