Στους δρόμους της Αθήνας οι μαθητές - Επεισόδια στο κέντρο

Επεισόδια στην πορεία των μαθητών στο Σύνταγμα την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Επεισόδια στην πορεία των μαθητών στο Σύνταγμα την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας μαθητές από σχολεία της Αθήνας που έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια. Εκτεταμένα επεισόδια και χρήση χημικών από την αστυνομία. Τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές.

Εκατοντάδες μαθητές διαμαρτυρήθηκαν σήμερα το πρωί για το σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά το Λύκειο, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους, κάνει ακόμα χειρότερο το σχολείο.

Κατά την ολοκλήρωση της πορείας άρχισαν σοβαρά επεισόδια όταν μια ομάδα 100 περίπου ατόμων άρχισε να επιτίθεται προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Εκτεταμένη ήταν η χρήση χημικών από την αστυνομία, ενώ σημειώθηκαν δέκα προσαγωγές. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έκλεισε το κέντρο, το οποίο άνοιξε τελικά στις 13.30, όταν και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Τα πλάνα των επεισοδίων:

Βίντεο από ψηλά:

Μαθητές λίγο πριν επιτεθούν στις διμοιρίες:

Στους δρόμους της Αθήνας οι μαθητές - Επεισόδια στο κέντρο

Ο κύριος όγκος της μαθητικής πορείας πάντως δεν συμμετείχε στα επεισόδια και κινήθηκε προς το Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου και έφτασε. Αυτή την ώρα οι μαθητές έχουν φτάσει στο σημείο όπου και πραγματοποιεί συντονιστικό.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές, οι νέες αλλαγές στο Λύκειο τούς στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, στέλνουν τους μαθητές στην παραπαιδεία και οδηγούν σε απολύσεις εκπαιδευτικών.

Υπογραμμίζουν πως προστίθενται ακόμα περισσότερες εξετάσεις πανελλαδικού τύπου, το πρόγραμμα γίνεται εξοντωτικό για εκείνους και τις οικογένειές τους και μπαίνουν περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμά στη μόρφωση, η οποία μετατρέπεται σε ένα ατέλειωτο κυνήγι των «SOS».

Το συλλαλητήριο προγραμματίστηκε αμέσως μετά την έφοδο της περασμένης εβδομάδας στο γραφείο του υπουργού Παιδείας κ.Γαβρόγλου. Παρά το γεγονός πως το κάλεσμα ήταν για τις 12:00 σήμερα, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια ήδη από τις 11:00, έστησαν εξέδρα στην οποία τραγουδούν μαθητικά συγκροτήματα, ενώ η οδός Πανεπιστημίου είναι κλειστή από την αρχή της στη Β.Σοφίας.

Φωτογραφία από την κινητοποίηση των μαθητών
Φωτογραφία από την κινητοποίηση των μαθητών
SHARE:

24Media Network