Στρατής Μπαλάσκας: Παρά τις συλλήψεις, συνεχίζουν να μου επιτίθενται

Στρατής Μπαλάσκας: Παρά τις συλλήψεις, συνεχίζουν να μου επιτίθενται

Στο στόχαστρο ακραίων στοιχείων παραμένει ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας. "Εντόπισαν πλέον τη λύση των fake profile για να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους και να προκαλούν", αναφέρει χαρακτηριστικά

Θα περίμενε κανείς ότι οι συλλήψεις για το ζήτημα των διαδικτυακών επιθέσεων εναντίον του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα θα έβαζε ένα φρένο στη δραστηριότητα των ακραίων στοιχείων στη Λέσβο. Συνέβη όμως ακριβώς το αντίθετο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο News 24/7 o παθών, οι επιθέσεις και οι απειλές συνεχίζονται κανονικά και με το νόμο θα έλεγε κανείς καθώς “εντόπισαν πλέον τη λύση των fake profile για να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους και να προκαλούν”.

Ο Στρατής Μπαλάσκας, από τους πιο έμπειρους και δραστήριους Λέσβιους δημοσιογράφους και ανταποκριτής του ΑΠΕ στο νησί, έχει ενοχλήσει σφόδρα τα ακραία στοιχεία στη Λέσβο με τη δημοσιογραφική του δράση και τη μαχητική του αρθρογραφία. Μάλιστα άρθρο του με το οποίο υπογραμμιζόταν η ειρηνική συνύπαρξη του ντόπιου στοιχείου με τους πρόσφυγες διαχρονικά προκάλεσε τεράστια αντίδραση των ακραίων.

Ο συνάδελφος δέχθηκε απειλές ακόμα κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ άσχετου με το προσφυγικό ζήτημα το οποίο αφορούσε φωτιά στο νησί. Έκτοτε οι απειλές, από αληθινούς λογαριασμούς στα social media, έγιναν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο κάτι που προκάλεσε την επέμβαση των αρχών οι οποίες προχώρησαν σε συλλήψεις.

Το θέμα έφτασε μέχρι και το Συμβούλιο της Ευρώπης το οποίο με την παρέμβασή του δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες. Η σχετική ανακοίνωση του συμβουλίου αναρτήθηκε στην πλατφόρμα που προωθεί την προστασία της δημοσιογραφίας και την ασφάλεια των δημοσιογράφων και φυσικά καταδίκασε τις επιθέσεις.

“Αποκάλυψα ότι οι γνωστοί ακραίοι κύκλοι του νησιού προωθούσαν fake news ακόμα και για το θέμα της μεταφοράς των προσφύγων, γράφτηκαν πράγματα που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα και αυτό ενόχλησε” μάς λέει επίσης ο Στρατής Μπαλάσκας. “Το φαινόμενο του ρατσισμού στο νησί έχει φτάσει σε σημεία που δεν μπορείτε να φανταστείτε” συμπληρώνει σε μία ομολογουμένως οδυνηρή διαπίστωση.

Οδυνηρή ήταν και η εξέλιξη σε ότι αφορά το κομμάτι της δικαιοσύνης. Η δίκη μερικών εκ των συλληφθέντων για τις διαδικτυακές επιθέσεις και απειλές εναντίον του Στρατή Μπαλάσκα αναβλήθηκε για τις… 21 Μαΐου του 2019. Ως τότε όμως τι θα γίνει;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα