Συγκέντρωση εργαζομένων στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση εργαζομένων στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλουν ότι δεν τους άφησαν να κάνουν πορεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, την ώρα των εγκαινίων της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς της διαθεσιμότητας, τις συγχωνεύσεις και το μέτρο της κινητικότητας.

Οι συγκεντρωθέντες προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία, αλλά δεν τούς επετράπη από τους αστυνομικούς. "Τα ΜΑΤ δεν μας άφησαν καν να βγούμε στον δρόμο.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια. Προφανώς, τα ΜΑΤ εκτελούν εντολές της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της γιατί πλέον τίθεται θέμα δημοκρατίας" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Μηνάς Μοναστηρίδης, εκ μέρους της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Από την πλευρά τους, οι δημοτικοί αστυνομικοί κρέμασαν τις στολές τους, πάνω στις οποίες είχαν καρφιτσωμένα χαρτιά με την προσωπική τους ιστορία, θέλοντας μ' αυτόν τον τρόπο να καταδείξουν, όπως λένε, πως πίσω από τις στολές κρύβονται ονόματα, άνθρωποι και οικογένειες.

Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το "ραντεβού" τους για το απόγευμα, στις κεντρικές πορείες που διοργανώνουν εργατικά συνδικάτα και φορείς, με αφορμή τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ.

(Πηγή: ΑΠΕ, Πηγή Φωτό: Seleo.gr)

SHARE:

24Media Network