Σύγκρουση πλοίων με δύο νεκρούς και αγνοούμενους ανοιχτά της Μεθώνης

Σύγκρουση πλοίων με δύο νεκρούς και αγνοούμενους ανοιχτά της Μεθώνης
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Δύο νεκροί και οκτώ αγνοούμενοι ναυτικοί μετά από βύθιση φορτηγού πλοίου ανοιχτά της Μεσσηνίας. Μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού (Vid)

Δύο εμπορικά πλοία συγκρούστηκαν κοντά στη Μεθώνη, με αποτέλεσμα δύο ναυτικοί να χάσουν τη ζωή τους και οκτώ να αγνοούνται.

Τις σορούς των δύο ναυτικών, περισυνέλεξε το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου CONSOUTH.

Οκτώ ναυτικοί παραμένουν αγνοούμενοι, μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου, ύστερα από σύγκρουση με άλλο φορτηγό πλοίο, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.

Το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, με 16 επιβαίνοντες και κενό φορτίου συγκρούσθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με σημαία Cook Islands και 17 άτομα πλήρωμα. Από τη σύγκρουση βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο Piri Reis.

Το Piri Reis, με πλήρωμα 17 υπήκοους Συρίας, είχε αναχωρήσει φορτωμένο με λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες διασωθέντων μελών του πληρώματος, η βύθισή του διήρκεσε περίπου 7 λεπτά.

Το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα,που έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές, ήταν κενό φορτίου, είχε πλήρωμα 5 Ρώσους, 10 Πολωνούς και 1 Φιλιππινέζο. Είχε αναχωρήσει από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα.

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες απο πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος c-130 και ελικόπτερο, ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.

Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ.Μουσουρούλης, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος, καθώς την ώρα της σύγκρουσης, ο πλοίαρχος του πλοίου που βυθίστηκε δεν βρισκόταν στη γέφυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα