Συλλαλητήριο για Μακεδονικό: Διώξεις κατά επτά για τα επεισόδια

Συλλαλητήριο για Μακεδονικό: Διώξεις κατά επτά για τα επεισόδια
ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ (EUROKINSSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Βαρύνονται με δύο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα. Παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Ποινική δίωξη για κακουργηματικά και πλημμεληματικά αδικήματα ασκήθηκε σε βάρος των επτά συλληφθέντων, έξι άνδρες και μία γυναίκα, στη διάρκεια των επεισοδίων στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Πλέον όλοι τους αντιμετωπίζουν δυο κακουργηματικές πράξεις και έξι πλημμελήματα, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν σε τακτικό ανακριτή. Τα αδικήματα που τους αποδόθηκαν είναι:

– Έκρηξη με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές

– Προμήθεια, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών

– Απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους

– Διακεκριμένες φθορές σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος

– Αντίσταση κατά τις αρχής

– Εξύβριση

– Παράνομη οπλοφορία

-οπλοχρησία

– Παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αρνούνται τη συμμετοχή τους στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη συγκέντρωση. Φέρονται να υποστηρίζουν πως δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα έλαβαν χώρα έξω από το Κοινοβούλιο, καθώς και ότι οι ίδιοι συνελήφθησαν μακριά από τα επεισόδια και αφού είχε περάσει αρκετή ώρα. Αντίθετα, όπως λένε, την ώρα της σύλληψής τους επιχειρούσαν να φύγουν από την πλατεία Συντάγματος εξαιτίας των χημικών που είχαν ριφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των συλληφθέντων είναι μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Απέλλα» και γνωστός στις Αρχές για την δράση του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα