Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε 15χρονες και τους πήραν τις σημαίες

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε 15χρονες και τους πήραν τις σημαίες
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) eurokinissi

Η ομάδα των 10 κουκουλοφόρων αφού άρπαξε τις σημαίες από τις ανήλικες τις έσκισαν και τις έκαψαν ενώ κόντεψαν να έρθουν σε συμπλοκή με περαστικούς

Από νωρίς έχουν δείξει τις άσχημες διαθέσεις τους οι κουκουλοφόροι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν την μία το μεσημέρι της Κυριακής που έχει προγραμματίσει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης «αντιεθνικιστική» συγκέντρωση, όπως την αποκαλεί, στην Καμάρα, ενάντια στην συγκέντρωση που γίνεται για την Μακεδονία, περίπου 10 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο 15χρονες που κατευθύνονταν προς το συλλαλητήριο για την Μακεδονία και αφού τους άρπαξαν τις σημαίες που κρατούσαν, τις έσκισαν και τις έκαψαν.

Μάλιστα παραλίγο να έρθουν σε συμπλοκή με περαστικούς που πήγαν να υπερασπιστούν τις ανήλικες. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, ωστόσο όταν έφτασε, το επεισόδιο είχε λήξει και είχαν απομακρυνθεί ήδη όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Τις διαθέσεις του όμως για σήμερα τις έχουν δείξει από νωρίς οι κουκουλοφόροι τόσο στην Θεσσαλονίκη που είχαν προηγηθεί συνθήματα στον τοίχο του Λευκού Πύργου ενάντια στο συλλαλητήριο όσο και με την επίθεση που πραγματοποίησαν λίγο πριν τις 7 το πρωί, σε λεωφορείο, στο οποίο επέβαινε κόσμος που κατευθυνόταν στην Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, για την Μακεδονία.

Καθώς το λεωφορείο που ήταν γεμάτο επιβάτες περνούσε από την οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της οδού Μπενάκη, ομάδα κουκουλοφόρων τους επιτέθηκε με «βροχή» από πέτρες.

Ο οδηγός παρότι υπέστη φθορές το παρμπρίζ κράτησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να διαφύγει, ενώ δεν σημειώθηκε τυχόν τραυματισμός των επιβαινόντων. Αμέσως μετά το περιστατικό οι ταραξίες τράπηκαν σε φυγή προς τα Εξάρχεια.

Πέριξ του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Καμάρας υπάρχει διακριτική αλλά αυστηρή παρουσία της αστυνομίας, ώστε να μην επιτραπεί να έρθουν αντιμέτωπες οι δύο πλευρές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα