Σύμη: Τεράστιες καταστροφές - Η 'Ευρυδίκη' δεν άφησε τίποτα όρθιο

Σύμη: Τεράστιες καταστροφές - Η 'Ευρυδίκη' δεν άφησε τίποτα όρθιο
VIDEO

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από χείμαρρους και κατέληξαν στον βυθό της θάλασσας - Ελλείψη πυροσβεστικής δύναμης στο νησί μετέβησαν ενισχύσεις της Πυροσβεστικής από την Ρόδο

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από ορμητικούς χείμαρρους στην Σύμη από την σφοδρή καταιγίδα που έπληξε χθες το απόγευμα το νησί. Αρκετά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κατέληξαν μαζί με φερτά υλικά στην προβλήτα, ενώ 3-4 από αυτά κατέληξαν στον βυθό του λιμανιού.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα σε ρέμα που μετατράπηκε σε χείμαρρο και πραγματοποιήθηκαν έρευνες από το Λιμενικό για να διαπιστωθεί μη τυχόν είχαν εγκλωβιστεί άτομα σε αυτά, με αρνητικό ευτυχώς αποτέλεσμα, ενώ και η Αστυνομία δεν έχει μέχρι στιγμής αναφορά για τυχόν αγνοούμενα άτομα.

Αρκετά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ το νησί έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση. Λόγω ανυπαρξίας πυροσβεστικού κλιμακίου στο νησί, στις 10 το βράδυ μεταφέρθηκαν με πλωτό σκάφος του Λιμενικού 10 άτομα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου με ικανό αριθμό αντλητικών μέσων.

Σύμη: Τεράστιες καταστροφές - Η 'Ευρυδίκη' δεν άφησε τίποτα όρθιο
VIDEO

Επίσης, τα μεσάνυχτα αναχώρησε οχηματαγωγό πλοίο από την Ρόδο με πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των ζημιών.

Περίπου μισή ώρα μετά τις 5 τα ξημερώματα με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν ακόμη δύο οχήματα της Πυροσβεστικής από την Ρόδο και μηχανήματα του Στρατού, για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και την διάνοιξη των δρόμων, ενώ έως τώρα έχουν γίνει τρεις αντλήσεις, εκ των οποίων δύο σε σπίτια και μία σε ξενοδοχείο και δύο κοπές δέντρων.

Η κακοκαιρία έπληξε με σφοδρότητα τα Δωδεκάνησα με την Ρόδο να έχει κάποιες πτώσεις δέντρων αλλά το κυρίως πλήγμα το δέχτηκε η Σύμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σύμη: Χωρίς ρεύμα το νησί - Τεράστιες καταστροφές

Στη Σύμη λόγω της κακοκαιρίας μεταβαίνει ο υφυπουργός Ναυτιλίας

SHARE:

24Media Network