Ελ. Βενιζέλος: Τηλεφώνημα – φάρσα για αεροπειρατεία σε αεροσκάφος από Λονδίνο σε Αθήνα

Ελ. Βενιζέλος: Τηλεφώνημα – φάρσα για αεροπειρατεία σε αεροσκάφος από Λονδίνο σε Αθήνα
Μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο "Ελεθέριος Βενιζέλος" Eurokinissi

Μέχρι στιγμής έχουν προσγειωθεί τρεις από της τέσσερις πτήσεις, που είναι προγραμματισμένες για σήμερα από Ηνωμένο Βασίλειο για Ελλάδα. Μετά από έλεγχο των επιβατών δεν βρέθηκε κάτι που να δείχνει ότι υπάρχει σχέδιο αεροπειρατείας.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» . Άγνωστος τηλεφώνησε στις 14.55 σε εμπορικό κατάστημα του αεροδρομίου και είπε πως έχει πληροφορία ότι κάποιος επιβάτης που επιβαίνει σε πτήση από Ηνωμένο Βασίλειο προς Αθήνα σκοπεύει να κάνει αεροπειρατεία.

Από την ΥΠΑ και την ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί έλεγχος στους επιβάτες όσων πτήσεων φτάσουν σήμερα στην Αθήνα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκροτήθηκε η επιτροπή αξιολόγησης απειλών στο αεροδρόμιο και αποφασίστηκε “κίτρινος” συναγερμός, (μία μέση κλίμακα) κατά τον οποίο διενεργούνται πληρέστατοι έλεγχοι σε όλους τους επιβάτες και έλεγχος από ΤΕΕΜ και ανιχνευτές σκύλους στα αεροσκάφη.

Μέχρι στιγμής έχουν προσγειωθεί τρεις από της τέσσερις πτήσεις, που είναι προγραμματισμένες για σήμερα από Ηνωμένο Βασίλειο για Ελλάδα και οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη δίχως να έχει εντοπιστεί το παραμικρό, απλά έχει προκληθεί μία μικρή ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

Η τέταρτη και τελευταία πτήση αναμένεται να προσγειωθεί στο “Ελ. Βενιζέλος” στις 20.10 και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα