Συναγερμός στα Χανιά: Προειδοποίηση για βόμβα σε πολιτικό αεροσκάφος

Συναγερμός στα Χανιά: Προειδοποίηση για βόμβα σε πολιτικό αεροσκάφος
zarpanews.gr

Η πτήση είναι από Αίγυπτο και τελικό προορισμό είχε το Ντίσελντορφ της Γερμανίας-Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων και εκκενώθηκε από τους επιβάτες του.

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές ύστερα από την αναγκαστική προσγείωση επιβατικού αεροπλάνου στο αεροδρόμιο των Χανίων υπό τον φόβο ύπαρξης βόμβας. Στο σημείο έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Πρόκειται για πτήση της γερμανικής εταιρείας «Condor Airlines» από Χουργκάντα Αιγύπτου με τελικό προορισμό το Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Λίγο πριν φτάσει πάνω από την Κρήτη το αεροσκάφος, το πλήρωμα εντόπισε ένα σημείωμα στην τουαλέτα που κάνει λόγο για βόμβα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και ο πιλότος ενημέρωσε αμέσως τον Πύργο Ελέγχου Χανίων, ζήτησε και έγινε αμέσως δεκτή αναγκαστική προσγείωση.

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά και απομακρύνθηκαν άμεσα και για την ασφάλειά τους στο κτίριο του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, αποφασίστηκε τελικά το αεροπλάνο να ελεγχθεί από τους πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας και του Στρατού μετά τα μεσάνυχτα, που είναι και η προγραμματισμένη ώρα άφιξης του αεροσκάφους στο Ντίσελντορφ, για λόγους ασφαλείας, αν και έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι όσο περνάει η ώρα και δεν έχει συμβεί κάτι, αυτό από μόνο του δείχνει πως μάλλον δεν είναι πραγματική η απειλή, αλλά οφείλουν για παν ενδεχόμενο να τηρήσουν κατά γράμμα το πρωτόκολλο ασφαλείας και να μην ρισκάρουν.

Τότε θα μπορέσουν να εισέλθουν οι πυροτεχνουργοί και να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροσκάφος, ώστε να διαπιστώσουν αν πρόκειται για πραγματική απειλή ή το πιθανότερο για κακόγουστη φάρσα ίσως κάποιου εκ των επιβατών της πτήσης.

zarpanews.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα