Συναγερμός στη Νέα Μάκρη-Μεγάλη φωτιά και σε ετοιμότητα οι κάτοικοι για εκκένωση

Συναγερμός στη Νέα Μάκρη-Μεγάλη φωτιά και σε ετοιμότητα οι κάτοικοι για εκκένωση
Φωτιά στη Νέα Μάκρη Αττικής το πρωί της Πέμπτης Eurokinissi

Η φωτιά ξέσπασε περίπου μισή ώρα μετά τις δύο τα ξημερώματα σε πευκόφυτη δασική έκταση στο Λιβίσι Νέας Μάκρης και γρήγορα λόγω των βοριάδων εντάσεως 4-6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, πήρε μεγάλες διαστάσεις-Το πύρινο μέτωπο κινείται παράλληλα με την κατοικημένη περιοχή προς Αγία Μαρίνα-Κατόπιν εισήγησης της Πυροσβεστικής οι κάτοικοι ενημερώθηκαν να βρίσκονται σε ετοιμότητα για εκκένωση αν χρειαστεί

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει περίπου μισή ώρα μετά τις δύο τα ξημερώματα σε πευκόφυτη δασική έκταση στο Λιβίσι Νέας Μάκρης, θέτοντας σε συναγερμό ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό.

Σύντομα, λόγω των βοριάδων εντάσεως 4-6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, το πύρινο μέτωπο πήρε μεγάλες διαστάσεις. Επί του παρόντος δεν έχουν άμεσα απειληθεί σπίτια καθώς το πύρινο μέτωπο κινείται παράλληλα με την κατοικημένη περιοχή προς Αγία Μαρίνα. Κατόπιν εισήγησης της Πυροσβεστικής οι κάτοικοι ενημερώθηκαν να βρίσκονται σε ετοιμότητα για εκκένωση αν χρειαστεί.

Περιπολικά της Αστυνομίας ενημέρωσαν με μεγάφωνα από τα περιπολικά τους κατοίκους και υπάρχει ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα. Η κατεύθυνση που έχει πάρει το πύρινο μέτωπο είναι νότια προς Βουτζά, αν και απέχει αρκετά από την περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν μαζί με τις ενισχύσεις που έχουν καταφτάσει, ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα. Αναλυτικά, επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ομάδες πεζοπόρου με 28 πυροσβέστες. Συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντικά οχήματα και η Αστυνομία. Με το πρώτο φως ξεκίνησαν ρίψεις από αέρος 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Σπύρου Λούη από Μαραθώνος, στην οδό Περιπάτου από Σπύρου Λούη και στην Αγίας Μαρίνας από Μαραθώνος. Η Μαραθώνος παραμένει ανοιχτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα