Συνεχίζει το πρωί η απολογία του Γ. Παπαντωνίου

Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατά την προσέλευσή του στα δικαστήρια για την απολογία του
Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατά την προσέλευσή του στα δικαστήρια για την απολογία του EUROKINISSI

Η διαδικασία σταμάτησε μετά από 12 ώρες λόγω κόπωσης

Τη διακοπή της απολογίας του Γιάννου Παπαντωνίου λόγω κόπωσης, αποφάσισε η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα, ύστερα από 12 ώρες διαδικασίας.

Ο πρώην υπουργός αναμένεται να συνεχίσει πάλι αύριο, προκειμένου να ολοκληρώσει αυτή τη φορά τις εξηγήσεις του προς την ελληνική Δικαιοσύνη. Στη συνέχεια, εχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει η απολογία της συζύγου του Σταυρούλα Κουράκου, στην οποία αποδίδονται αντίστοιχες κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει δεχθεί σωρεία ερωτήσεων σε πρώτο στάδιο για τις συμβάσεις των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού που υπέγραψε ο ίδιος ως υπουργός Εθνικής Άμυνα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των ανακριτών στράφηκε προς τις απαντήσεις του κατηγορούμενου γύρω από στοιχεία της δικογραφίας που αφορούν σε "λεπτομέρειες επί εγγράφων της υπόθεσης». Μάλιστα, όπως αναφέρουν, ο συγκεκριμένος κύκλος ερωτήσεων φαίνεται να προκάλεσε εκνευρισμό στο Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος υποστηρίζει πως η σύμβαση υπήρξε προσοδοφόρα για το ελληνικό Δημόσιο.

Αναφορικά με το δεύτερο μέρος των ερωτήσεων, που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγη ώρα, οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν καταπιαστεί με ερωτήματα που αφορούν στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, δηλαδή το υπό διερεύνηση αδικημα.

Ήδη στις ερωτήσεις γύρω από τα 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, ο πρώην υπουργός απαντά αρνητικά, χαρακτηρίζοντας «πεντακάθαρους» τους τραπεζικούς λογαριασμούς που η Δικαιοσύνη έχει κρίνει ύποπτους. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάννος Παπαντωνίου υποστηρίζει ότο δεν υπάρχουν στοιχεία για την κατηγορία που του αποδίδεται: «Δεν υπάρχει προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά να αποδίδονται βαρύτατες κατηγορίες, όπως η «νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα», χωρίς καμιά απολύτως ένδειξη, ηλεκτρονική διαβίβαση ή μαρτυρική κατάθεση, μεταφοράς χρημάτων μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων». Παράλληλα, πρόσθεσε πως ο ίδιος έδωσε στη Δικαιοσύνη τους ελβετικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς για διερεύνηση, τους οποίους, όπως είπε, είχε ανοίξει πολύ πριν την υπουργική του θητεία, οπταν εργαζόταν στο εξωτερικό, αλλά και ότι «μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμιά απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας, ούτε έμβασμα, ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παπαντωνίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνεχίζεται για περισσότερες από 10 ώρες η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου

Απολογείται σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου

SHARE:

24Media Network