Συνεχίζεται η επιχείρηση ''Ξένιος Ζευς'' με συλλήψεις και κατασχέσεις

Συνεχίζεται η επιχείρηση ''Ξένιος Ζευς'' με συλλήψεις και κατασχέσεις

Τα αποτελέσματα των αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης ''Ξένιος Ζευς''

Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζονται σε μία προσπάθεια εξυγείανσης  και καταπολέμησης της εγκληματικότητας

Kατά το διάστημα από 06.04.2013 έως 12.04.2013, στο πλαίσιο της επιχείρησης ''Ξένιος Ζευς'', που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • Συνελήφθησαν 36 αλλοδαποί γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα, καθώς και για άλλες παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών.
  • Συνελήφθησαν 31 άτομα (ημεδαποί και αλλοδαποί) για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών, λαθρεμπόριο, εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις, εξώθηση ανηλίκων σε επαιτεία και λοιπά αδικήματα.
  • Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε πέντε οίκους ανοχής και συνελήφθησαν δώδεκα γυναίκες (10 αλλοδαπές και 2 ημεδαπές) για παραβάσεις περί ηθών κ.ά. Επιπλέον, σε βάρος πέντε από τις αλλοδαπές γυναίκες θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής απέλασης.
  • Κατασχέθηκαν 21.036 είδη λαθρεμπορίου και παρεμπορίου (τσιγάρα, είδη ρουχισμού, κλεψίτυπα CD – DVD’s).

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της επιχείρησης έχουν συλληφθεί 5.211 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα, καθώς και για άλλες παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται καθημερινά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δένδιας: Θέλετε η αστυνομία να δουλεύει 10.00 - 13.00;

Δένδιας: Η χώρα είναι γεμάτη με καλάσνικοφ

SHARE:

24Media Network