Πορεία εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση στο κέντρο της Αθήνας – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πορεία εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση στο κέντρο της Αθήνας – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Οι εργαζόμενοι πέταξαν σκουπίδια έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών News 24/7

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί οι ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι πέταξαν σκουπίδια έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. Αναλυτικά ποιοι δρόμοι έκλεισαν.

Πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι εργαζόμενοι στους δήμους, απέχουν, κατά 90%από τις υπερωριακές εργασίες τους σήμερα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η κατάργηση του άρθρου 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η προοπτική αυτή θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε αύξηση των δημοτικών τελών και σε αθρόες απολύσεις εργαζομένων.

Πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ News 24/7

Οι εργαζόμενοι στους δήμους συγκεντρώθηκαν στις 11:00 έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη και κινήθηκαν προς το υπουργείο Εσωτερικών, όπου ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου. Η διαδήλωση κινήθηκε μέσω της Αγίου Κωνσταντίνου και την Σταδίου, ενώ ίσως στη συνέχεια κατευθυνθεί και στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι πέταξαν σκουπίδια έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών:

Οι εργαζόμενοι πέταξαν σκουπίδια έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών News 24/7


Όπως έχει ανακοινωθεί, μετά το συλλαλητήριο, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας θα αποφασίσουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεις από εδώ και πέρα. Πάντως, όπως προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι, σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους και να μην υποχωρήσουν.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αυτήν την ώρα πραγματοποιείται η πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ από την πλατεία Καραϊσκάκη προς τη Βουλή. Ήδη έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στην Αγίου Κωνσταντίνου, την Ομόνοια και τη Σταδίου.

Σε λίγη ώρα θα κλείσουν και η Βασ. Σοφίας, Αμαλίας, Φιλελλήνων και Πανεπιστημίου. Μετά το συλλαλητήριο, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας θα κατευθυνθούν και πάλι στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, προκειμένου να αποφασίσουν το πλαίσιο των περαιτέρω κινητοποιήσεων του κλάδου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα