Πως έφτασαν οι αρχές στη σύλληψη της Ρούπα

Πως έφτασαν οι αρχές στη σύλληψη της Ρούπα
Η Πόλα Ρούπα μεταφέρεται από αστυνο0μικούς της Αντιτρομοκρατικής στο Εφετείο ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών για να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Στο διαμέρισμα που συνελήφθη ήταν με το παιδί της. Είχε όπλο αλλά δεν το χρησιμοποίησε. Στον Άγιο Δημήτριο συνελήφθη και μια 25χρονη η οποία όπως προέκυψε φύλαγε το ανήλικο παιδί της όταν εκείνη έλειπε. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6:10 το πρωί μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε δύο διαμερίσματα και συγκεκριμένα, επί της οδού Ζαΐμη στην Ηλιούπολη, όπου εντοπίστηκε σε διαμέρισμα και συνελήφθη η σύντροφος του ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα και σε διαμέρισμα επί της οδού Αθανασίου Διάκου στον Άγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη μία 25χρονη η οποία φρόντιζε το ανήλικο παιδί της Ρούπα όταν εκείνη απουσίαζε.

Η Πόλα Ρούπα μεταφέρεται από αστυνο0μικούς της Αντιτρομοκρατικής στο Εφετείο ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών για να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

 

Υπενθυμίζεται, ότι η 48χρονη Πόλα Ρούπα αναζητούνταν διωκόμενη με καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της και τελευταία φορά που έκανε την εμφάνισή της, ήταν πριν περίπου έναν χρόνο κατά την επεισοδιακή απόπειρα απόδρασης, από τον Κορυδαλλό, του συντρόφου της που σχεδίασε με ελικόπτερο και ύστερα από πάλη με τον πιλότο κατέληξε σε αναγκαστική προσγείωση στις Πλαταιές, απ’ όπου και κατάφερε να διαφύγει.

Η Πόλα Ρούπα μεταφέρεται από αστυνο0μικούς της Αντιτρομοκρατικής στο Εφετείο ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών για να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

 

Στο διαμέρισμα ιδιοκτησίας της 25χρονης, είχε βρει καταφύγιο η Πόλα Ρούπα μαζί με το παιδί της, το οποίο επίσης βρέθηκε εκεί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται αυτή την ώρα στα δύο διαμερίσματα για τυχόν εντοπισμό ευρημάτων ή οπλισμού που να την συνδέουν με παράνομες και τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν απασχολήσει τις Αρχές από την απόδρασή της και μετά, όπως η περίπτωση της ένοπλης ληστείας στην Μαλεσίνα, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει βρεθεί κάτι εναντίον της.

Συνελήφθη η καταζητούμενη για τρομοκρατία Πόλα Ρούπα// Η οδός Αθανασίου Διάκου 31 στον Άγιο Δημήτριο.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ήταν αιφνιδιαστική και με χειρουργική ακρίβεια, γι αυτό και τόσο νωρίς το πρωί, ενώ η Πόλα Ρούπα δεν προέβαλε καμία αντίσταση, παρά μόνο ζήτησε να της προσέχουν το παιδί. Στην τσάντα της βρέθηκε όπλο, το οποίο δεν επιχείρησε όμως να χρησιμοποιήσει κατά τη σύλληψή της.

Έρευνες της Αστυνομίας επί της οδού Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη σε κατοικία όπου σύμφωνα με πληροφορίες, η Πόλα Ρούπα χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντιτρομοκρατική είχε τους τελευταίους μήνες συλλέξει μαρτυρίες πως η Ρούπα βρίσκεται στην περιοχή και είχαν απλώσει ένα δίχτυ ερευνών γύρω από τον Άγιο Δημήτριο και την Ηλιούπολη.

Τα τελευταία τρία 24ωρα “κλείδωσαν” την περιοχή, την έθεσαν από συνεχή παρακολούθηση και κατά την 3ημερη παρακολούθηση είδαν την 25χρονη η οποία πήγε μια από αυτές τις μέρες να φυλάξει τη Ρούπα και έτσι οδηγήθηκαν στα ίχνη της. 

Αργά το βράδυ της Τετάρτης έκριναν πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για την επιχείρηση η οποία οργανώθηκε στις 6 το πρωί.

Ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα αρχικά συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον Απρίλιο του 2010, ενώ στο σπίτι τους, στα Καλύβια Αττικής, βρέθηκαν σχέδια προκηρύξεων για μελλοντικά τρομοκρατικά χτυπήματα και χειρόγραφα προσχέδια προκηρύξεων.

Τον Οκτώβριο του 2011 και από γκάφα των δικαστικών Αρχών και αφού παρήλθε το 18μηνο, το ζευγάρι αποφυλακίζεται, με περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παραμονή στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και παρουσία τους τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους. Οι όροι παραβιάστηκαν τον Ιούνιο του 2012, οπότε το ζευγάρι και το 6χρονο αγοράκι τους σήμερα, εξαφανίστηκαν.

Έρευνες της Αστυνομίας επί της οδού Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη σε κατοικία όπου σύμφωνα με πληροφορίες, η Πόλα Ρούπα χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

Έκτοτε το ζευγάρι διαφεύγει στην Ισπανία, την Κρήτη και στη συνέχεια στο Μαρούσι. Ο Νίκος Μαζιώτης συλλαμβάνεται ύστερα από μία τυχαία και αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς, όπου τραυματίστηκε, στο Μοναστηράκι, τον Ιούλιου του 2014.

Η Πόλα Ρούπα παρέμεινε άφαντη όλο αυτό το χρονικό διάστημα και αναζητεί τρόπους όχι μόνο να κρατήσει «ζωντανό» σύμφωνα με τις Αρχές τον Επαναστατικό Αγώνα αλλά και να βοηθήσει τον σύντροφό της να αποδράσει.

Το ερώτημα για τους Αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τώρα είναι να ταυτοποιηθούν περιπτώσεις με τυχόν δράση της Ρούπα, αλλά και να διαπιστωθεί ο ακριβής ρόλος της 25χρονης που συνελήφθη σε ταυτόχρονη επιχείρηση στον Άγιο Δημήτριο και αν θα διωχθεί απλά και μόνο για υπόθαλψη ή για κάτι περισσότερο.

Υπενθυμίζεται, ότι στην ληστεία της Μαλεσίνας, αν όντως αποδειχθεί ότι ήταν η Πόλα Ρούπα, μαζί της ήταν ένας άντρας και μία νεαρή γυναίκα ηλικίας 25-30 ετών που την κατέγραψαν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος της τράπεζας.

Αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Συγχαρητήρια του Κ.Μητσοτάκη στην ΕΛ.ΑΣ

Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ, μέσω διαδικτύου, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται» αναφέρει σε σχόλιο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα