Συνελήφθη ζευγάρι που νόθευε και διακινούσε ηρωίνη στην Αττική

Συνελήφθη ζευγάρι που νόθευε και διακινούσε ηρωίνη στην Αττική

Ζευγάρι Αλβανών ναρκεμπόρων νόθευαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφαλείας Αττικής, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχή της Αττικής, ένα ζευγάρι Αλβανών, ηλικίας 38 και 37 ετών αντίστοιχα. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης και φαρμακευτικών δισκίων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των εμπλεκόμενων επετεύχθη στο πλαίσιο ειδικών δράσεων και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργίας ατομικών προφίλ (profiling).

Παράλληλα εντοπίστηκε και εξοπλισμένο εργαστήριο, στην περιοχή της Κυψέλης, το όποιο χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης, νόθευσης, επανατυποποίησης και συσκευασίας ηρωίνης.

Σε έρευνα στο εργαστήριο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν 14 κιλά και 854 γραμμάρια ηρωίνης, 334 δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας, 7.330 ευρώ, 145 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, 20 λίρες Αγγλίας και 3.000 λεκ Αλβανίας, περίστροφο, 7 κινητά τηλέφωνα, 4 πλαστικά φτυάρια (δοσομετρητές), με εμφανή ίχνη ηρωίνης, ζευγάρι ειδικών γυαλιών προστασίας, αντιασφυξιογόνος μάσκα, σφυρί, μαχαίρι, καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Όπως προέκυψε οι συλληφθέντες ειδικευόταν στην νόθευση και τυποποίηση ναρκωτικών, τα οποία προορίζονταν για περαιτέρω προώθηση, διάθεση και διακίνηση στην αγορά των ναρκωτικών, ενώ εξετάζεται όλο το πλέγμα της παράνομης δραστηριότητας τους στο πεδίο αυτό. Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνελήφθη ζευγάρι που νόθευε και διακινούσε ηρωίνη στην Αττική
SHARE:

24Media Network