Συνελήφθησαν δύο εμπρηστές για φωτιές σε Ηλεία και Μεσσηνία

Συνελήφθησαν δύο εμπρηστές για φωτιές σε Ηλεία και Μεσσηνία
Εικόνα από φωτιά - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Ο ένας εμπρηστής συνελήφθη για την φωτιά που ξέσπασε στην Τριφυλία Μεσσηνίας και ο άλλος για τρεις πυρκαγιές που προκάλεσε στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Όλες οι περιπτώσεις είναι εμπρησμοί από πρόθεση. Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς και τη Δευτέρα.

Συνελήφθη χθες από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 47χρονος Έλληνας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για φωτιά σε δασική έκταση η οποία εκδηλώθηκε χθες, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή Κερασούλα, στη Χριστιανούπολη του δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία. Σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

Επίσης χθες, συνελήφθη από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδος, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, καθώς και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηλείας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 43χρονος Έλληνας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις.

Ειδικότερα για τις πυρκαγιές στις:

-18 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:17, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανωλάδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία,

– 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 14:53, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανωλάδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία,

-24 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:50, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανωλάδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία

Ο δράστης κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα

Για μία ακόμη ημέρα, αύριο Δευτέρα 26 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), καθώς και Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γ.Γ.Π.Π συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα