Σύνταγμα: Ανήλικα πάνω σε τεθωρακισμένα άρματα μάχης – Ένα λάθος μήνυμα

Σύνταγμα: Ανήλικα πάνω σε τεθωρακισμένα άρματα μάχης – Ένα λάθος μήνυμα
glomex - alpha tv

Αντί να διδάσκουμε στα παιδιά την αξία της ειρήνης, τους δίνουμε την αίσθηση πως όπλα και τεθωρακισμένα είναι ένα ακόμη παιχνίδι..

Βαριά οχήματα μάχης παρατάχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας το πρωί του Σαββάτου, λίγο πριν την Στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Στη σημερινή παρέλαση έκαναν… πρεμιέρα τα πολυδιαφημισμένα άρματα μάχης Leopard και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3.

Ακόμη, στη σειρά στήθηκαν τεθωρακισμένα οχήματα Τύπου Guardian, ενώ τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Viper ετοιμάστηκαν να…. σκίσουν τους αιθέρες.

Σε σχετικά ρεπορτάζ που προβλήθηκαν, είδαμε αυτά τα οχήματα με βαρύ πυροβόλο να μετατρέπονται σε θέαμα προς τέρψη των οφθαλμών περαστικών και παρευρισκομένων, σε μια προσπάθεια να τονωθεί το… πεσμένο εθνικό γόητρο των πολιτών, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές…

Σε μια εικόνα μάλλον τρομακτική, είδαμε παιδιά να “παίζουν”, να σκαρφαλώνουν και να μπαίνουν μέσα σε αυτά τα οχήματα -τα οποία δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι προορίζονται για το ενδεχόμενο πολέμου-, χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας και προστασίας.

Σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η Ευρώπη αντικρίζει καθημερινά το “σκοτάδι” και τον πόνο του πολέμου και ενώ οι μάχες στην Ουκρανία συνεχίζονται εδώ και 13 μήνες, αντί να επιτρέπονται τέτοιες ενέργειες, θα ήταν προτιμότερο σήμερα να διδάσκουμε στα παιδιά την αξία της -δυστυχώς μη αυτονόητης- ειρήνης, μέσω αντιπολεμικών μηνυμάτων.

Αντ’ αυτού, προτρέπουμε τα παιδιά να δημιουργούν στο μυαλό τους την αίσθηση ότι βρίσκονται στο λούνα παρκ και πως οπλικά συστήματα και τεθωρακισμένα άρματα είναι ένα ακόμη παιχνίδι.

Μπορεί για ορισμένα μέλη του Προσωπικού του Ελληνικού Στρατού, τέτοιες ενέργειες να αποτελούν όμορφες και ακίνδυνες εικόνες, αλλά πόσο παιδαγωγικό και σωστό είναι να οικειοποιούμε στα μάτια μικρών παιδιών την εικόνα των όπλων και την ιδέα του πολέμου;

Παρακάτω, το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα