Σύνταγμα: Απρόκλητη επίθεση αστυνομικών κατά ειρηνικών διαδηλωτών – Βίντεο ντοκουμέντο

Σύνταγμα: Απρόκλητη επίθεση αστυνομικών κατά ειρηνικών διαδηλωτών – Βίντεο ντοκουμέντο
Η στιγμή που άνδρες με μηχανάκια της ΕΛΑΣ πετούν απρόκλητα χημικά στους διαδηλωτές του Συντάγματος NEWS24/7

Βίντεο ντοκουμέντο του NEWS 24/7 δείχνει την απρόκλητη ενέργεια της ομάδας "Δράση" που πέταξε χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε χιλιάδες διαδηλωτές που βρίσκονταν στο Σύνταγμα.

Η αστυνομική αυθαιρεσία “χτυπά” και σε ημέρες εθνικής τραγωδίας, ακόμα και σε μία ειρηνική συγκέντρωση με ηλικιωμένους και παιδιά.

Μετά τα χημικά με τα οποία άνδρες των ΜΑΤ “έπνιξαν” τους περισσότερους από 15.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να εκφράσουν την οργή και τη θλίψη τους για το δυστύχημα στα Τέμπη, η ομάδα “Δράση” επενέβη για να… ολοκληρώσει τη δουλειά.

Βίντεο ντοκουμέντο του NEWS 24/7 δείχνει άνδρες της αστυνομίας να εφορμούν, σαν συμμορία χούλιγκαν, εναντίον του πλήθους που είχε απομείνει στο Σύνταγμα μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και παρά το ήρεμο κλίμα που επικρατούσε να πετούν κρότου λάμψης στα πόδια όσων βρίσκονταν στο σημείο.

Δείτε το βίντεο του NEWS 24/7:

Η αστυνομία δεν σεβάστηκε ούτε αυτή την ειρηνική και μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα από χιλιάδες κόσμου για το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη, “πνίγοντας” την πορεία με χημικά.

Στη συνέχεια, τα επεισόδια επεκτάθηκαν προς την Ομόνοια, με την ατμόσφαιρα να είναι ιδιαιτέρως αποπνικτική. Μάλιστα στο Twitter κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει άνδρα των ΜΑΤ να ρίχνει απερίσκεπτα χημικά μέσα στο σταθμό του μετρό, προκαλώντας πανικό και δύσπνοια σε όσους ήταν μέσα.

Η ΕΛΑΣ, από την πλευρά της, κάνει λόγο για επτά τραυματίες αστυνομικούς και για έξι προσαγωγές.

Η ΕΛΑΣ “έπνιξε” χιλιάδες διαδηλωτές με χημικά

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι το σημείο όπου δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης, επιχειρώντας να διασπάσουν τη συγκέντρωση και δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η πορεία εξελισσόταν ομαλά για τέταρτη ημέρα με κεντρικό σύνθημα «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί» για την τραγωδία που οδήγησε στον θάνατο 57 επιβάτες, ενώ 22 ακόμη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Στο επίκεντρο των συνθημάτων και των πανό που κρατούσαν περισσότεροι από 15.000 νέοι και νέες στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος βρίσκονταν οι εγκληματικές αμέλειες που αναδείχθηκαν από το δυστύχημα, οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων που το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίστηκαν εχθρικά από το υπουργείο και οι συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ για τα συστήματα ασφαλείας που ουδέποτε μετατράπηκαν σε έργα και οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να διεξάγει από τον περασμένο Νοέμβριο ποινική έρευνα για τη ροή των χρημάτων και τη μη υλοποίηση των έργων.

Τι συνέβη στα Τέμπη (Video)

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα