Τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ερευνούν οι Τούρκοι

Τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ερευνούν οι Τούρκοι
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη ( Hakan Mehmet ahin - Anadolu Ajans )

Κάθε δικονομική διαδικασία εξαντλούν οι τουρκικές αρχές- στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα κινητά των δύο κρατούμενων

Το παιχνίδι των καθυστερήσεων παίζουν οι τουρκικές αρχές στο χειρισμό της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι και μάλιστα, όπως επισήμανε το πρωί της Τρίτης από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, “σε φυλακές υψίστης ασφαλείας”.

Τραβώντας χρονικά κάθε δικονομική διαδικασία, οι τουρκικές αρχές μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης που υπέβαλαν χθες οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών, ελέγχουν τώρα εξονυχιστικά τα κινητά τηλέφωνα των δύο κρατούμενων και ταυτόχρονα στοιχεία από κάμερες που έχουν εγκαταστήσει την περιοχή των συνόρων.

Η έρευνα στα κινητά τηλέφωνα θα γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια των τουρκικών αστυνομικών αρχών στην Άγκυρα, όπου απεστάλησαν οι συσκευές. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την εξέταση είναι άγνωστος, ωστόσο, από το αποτέλεσμα της διαδικασίας θα κριθεί εν πολλοίς το κατηγορητήριο που θα συντάξει τελικά σε βάρος τους ο εισαγγελέας της Αδριανούπολης, βάσει του οποίου θα οδηγηθούν σε δίκη. Όπως προκύπτει, η δίκη δεν μπορεί να προσδιορισθεί όσο δεν υπάρχει κατηγορητήριο. Η προφυλάκισή τους την περασμένη Παρασκευή έγινε με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και ενώ συνεχιζόταν η έρευνα για το ενδεχόμενο τέλεσης ‘στρατιωτικής κατασκοπείας’. Τέτοια κατηγορία δεν έχει αποδοθεί στους δύο στρατιωτικούς. Όλα δείχνουν ότι η Τουρκία έχει επιλέξει την τακτική της εξάντλησης των δικονομικών μέσων στην υπόθεση, πράγμα που έχει συνέπεια την παράταση της περιπέτειας των δύο στρατιωτικών.

Οι ίδιοι πάντως συναντήθηκαν χθες με τους γονείς τους στις φυλακές της Αδριανούπολης και όπως έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές είναι πολύ καλά στην υγεία τους και οι συνθήκες κράτησής τους είναι άριστες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα