Τάκη δεν είσαι μόνος σου

Τάκη δεν είσαι μόνος σου

Ο ιδιοκτήτης του καταφύγιου σκύλων "Takis Shelter non profit organisation", Τάκης Προεστάκης, μίλησε στον Sport Radio 103,3 και στην εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο, για το πως αποφάσισε να αλλάξει όλη του τη ζωή και να… επενδύσει στην αγάπη του για τα σκυλιά! Διάβασε την ιστορία του.

Τάκης Προεστάκης ιδιοκτήτης του καταφύγιου σκύλων «Takis Shelter non profit organisation», που βρίσκεται στην Ιεράπετρα Κρήτης, εξήγησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή Το 10 το κακό με τον Παντελή Διαμαντόπουλο, πως πήρε την απόφαση να δημιουργήσει έναν χώρο προστασίας αδέσποτων σκύλων, διαμορφώνοντας όλη την καθημερινότητα του, γύρω από τους περίπου 400 τετράποδους φίλους του.

Ωστόσο εξέφρασε και το παράπονο του, καθώς από τα 200 σκυλιά που έχει δώσει για υιοθεσία, στην Ελλάδα πήγαν μόνο τα πέντε, εκ των οποίων τα τέσσερα, επέστρεψαν στο «Takis Shelter non profit organisation«! «Από το εξωτερικό έχουν έρθει να πάρουν 195 σκυλιά. Μου στέλνουν συνέχεια βίντεο. Οι άνθρωποι τα έχουν σαν παιδιά τους. Εκεί δεν έχει αλυσίδες για να τα δένουν ή σε κοτέτσια«, είπε χαρακτηριστικά.

Για το αν το καταφύγιο σκυλιών που έχει είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα: «Πιστεύω ότι είναι το μεγαλύτερο. Είναι ένα παιδί ακόμα στην Κοζάνη που έχει περίπου 300 σκυλιά».

Για το ερέθισμα που πήρε ώστε να δημιουργήσει το καταφύγιο σκύλων: «Δούλευα 20 χρόνια νύχτα, ήμουν dj. Απέκτησα και δικό μου κλαμπ. Σιχάθηκα, κουράστηκα από αυτή τη ζωή, πούλησα το κλαμπ που είχα και έφυγα από τη νύχτα. Μία μέρα έτυχε και είδα ένα σκυλί που ήταν σακατεμένο το πήγα στο γιατρό και μετά ήταν κι άλλο. Έφτασα να έχω 70 σκυλιά. Μετά έδωσα όλες τις οικονομίες μου και έφτιαξα το καταφύγιο που έχει σήμερα περίπου 400 σκυλιά. Τα τελευταία 5 χρόνια δεν έχω ούτε ένα ρεπό. Μένω σε ένα κοντέινερ που το έχω κάνει σπίτι και είμαι με τα σκυλιά μέρα – νύχτα».

Για το πως έγινε γνωστός μέσω του αφιερώματος στην Daily Mail: «Είχα δώσει όλες μου τις οικονομίες. Πούλησα μέχρι και το αυτοκίνητο. Πήγαινα στο βουνό με ένα παπάκι. Νόμιζα ότι είχα τελειώσει. Δεν βοηθούσε κανείς. Ένα πρωί ξύπνησα είδα στο facebook να ανεβαίνουν οι ακόλουθοι, είδα στο paypal να ανεβαίνουν οι προσφορές και λέω τι έγινε; Μετά έμαθα και για το άρθρο της Daily Mail».

Για το καταφύγιο: «Το καταφύγιο από τα 5 στρέμματα έχει καταλήξει να είναι τώρα στα 33 και θα φτιάξουμε κι ένα σπίτι για εθελοντές, γιατί είμαι μόνος μου εδώ πάνω. Θα γίνει ένας ξενώνας για να έρθουν ακόμα 3-4 άνθρωποι».

Για τη διαδικασία για να υιοθετήσει κάποιος ένα σκυλί: «Δεν το δίνω όπου κι όπου το σκυλί. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν υιοθετηθεί 200 σκυλιά, από τα οποία τα 195 έχουν πάει στο εξωτερικό. Ερχονται από το εξωτερικό στο καταφύγιο και παίρνουν το σκυλί. Στην Ελλάδα έχουν υιοθετηθεί πέντε σκυλιά μόνο και τα τέσσερα τα γύρισαν πίσω για ασήμαντους λόγους. Από το εξωτερικό έχουν έρθει να πάρουν 195 σκυλιά. Μου στέλνουν συνέχεια βίντεο. Οι άνθρωποι τα έχουν σαν παιδιά τους. Εκεί δεν έχει αλυσίδες για να τα δένουν ή σε κοτέτσια. Στην Κρήτη αν κάνετε μία βόλτα κάθε 100 μέτρα ένα σκυλί είναι δεμένο με μία αλυσίδα και πεθαίνει. Αν δεν ξυπνήσει ο Ελληνας να φερθεί όμορφα στα σκυλιά δεν έχει μέλλον η κοινωνία».

Για το πιο περίεργο περιστατικό που του έχει συμβεί: «Ένα σκυλί το είχαν γδάρει ζωντανό και το πέταξαν στην χωματερή. Έλειπε το 60% του δέρματος του. Με είχαν κατακρίνει, γιατί δεν το έκανα ευθανασία. Είδα ότι υπάρχει ελπίδα να σωθεί.Τώρα αυτό το σκυλί ζει στη Νορβηγία ευτυχισμένο. Έχω σώσει πάρα πολλά σκυλιά και τα βρίσκω στην Κρήτη σε άθλια κατάσταση».

Για το πως μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί του: «Εχω τη σελίδα μου στο facebook «Takis Shelter non profit organisation«. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοιο καταφύγιο στην Ευρώπη. Δουλεύω 20 ώρες τη μέρα. Το βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ. Το μεσημέρι αν κάτσω θα είναι κανένα δίωρο. Όποιος θέλει μπορεί να μπει στη σελίδα να δει».

Πηγή: 

Sport24.gr

SHARE:

24Media Network