ΟΑΣΘ: Τέλος στο εισιτήριο χωρίς ρέστα

Λεωφορείο του ΟΑΣΘ
Λεωφορείο του ΟΑΣΘ KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Ενιαία τιμή στα εισιτήρια εντός λεωφορείων - Επαναπροσδιορίζονται οι κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται μειωμένου κομίστρου

Την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης «Καθορισμός κομίστρων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)» υπέγραψαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Χρήστος Σπίρτζης, βάζοντας τέλος στην... παγκόσμια πρωτοτυπία του ΟΑΣΘ, με βάση την οποία, εντός του λεωφορείου το κόμιστρο ήταν προσαυξημένο, στο 1,1 ευρώ, και το ακυρωτικό μηχάνημα δεν έδινε ρέστα.

Με την απόφαση αυτή, εγκαθιδρύεται η έκδοση ενιαίου εισιτηρίου από τα εκδοτικά μηχανήματα των λεωφορείων. Ταυτόχρονα στην ΚΥΑ επαναπροσδιορίζονται οι κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται μειωμένου κομίστρου.

Ειδικότερα, ο ΟΑΣΘ υποχρεούται, πλέον, να διαθέτει εισιτήρια αποκλειστικά και μόνο των 0,50 ευρώ, 1 ευρώ και 2 ευρώ από τα εκδοτικά μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων που έχει εγκατεστημένα εντός των λεωφορείων, σε επιβάτες που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφοδιασμένοι με προτυπωμένο εισιτήριο αυτής της αξίας.

Όσον αφορά τις κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται μειωμένου κομίστρου, με την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αυτές προσδιορίζονται ως εξής:

•Οι φοιτητές της Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την επίδειξη της ακαδημαϊκής ταυτότητας.

•Μαθητές της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, άνω των 18 ετών, με την επίδειξη του μαθητικού δελτίου του σχολικού έτους. Τα μαθητικά δελτία ισχύουν έως και την 31 Οκτωβρίου του εκάστοτε έτους.

•Σπουδαστές Δημόσιων Ι.Ε.Κ έως την ηλικία των 22 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και δελτίου ειδικού εισιτηρίου (πάσο).

•Φοιτητές – Σπουδαστές Δημοσίων Σχολών αρμοδιότητας Υπουργείων Πολιτισμού, Άμυνας, Ναυτιλίας Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού, με την επίδειξη ειδικού εισιτηρίου (πάσο)

•Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών.

•Νέοι ηλικίας από 13 έως 18 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής αστυνομικής ταυτότητας.

•Οι Πολύτεκνοι, με την επίδειξη του ισχύοντος βιβλιαρίου πολυτεκνίας.

•Οι πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών, εκτός των προφανών περιπτώσεων προσδιορισμού της ηλικίας, με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου, προσδιορισμού της ηλικίας και της ταυτοπροσωπίας.

•Τα ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με την επίδειξη της χορηγούμενης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών κάρτας ΑμεΑ, από την οποία προκύπτει η ταυτοπροσωπία του δικαιούχου ΑμεΑ και το ποσοστό αναπηρίας του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μειώνεται η τιμή του εισιτηρίου στον ΟΑΣΘ για τους νέους

ΟΑΣΘ: Φρένο στο πάρτι των επιδοτήσεων. Γκάζι στην εξυπηρέτηση των Θεσσαλονικέων

SHARE:

24Media Network