Τέμπη – Διασώστες: “Εκτιμούμε ότι θα έχουμε άλλα 3 θύματα μέσα στο βαγόνι”

Τέμπη – Διασώστες: “Εκτιμούμε ότι θα έχουμε άλλα 3 θύματα μέσα στο βαγόνι”
Τραγωδία στα Τέμπη ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού περιέγραψαν δύο διασώστες στα Τέμπη, εκτιμώντας ότι θα βρεθούν 3 ακόμη σοροί.

Συνεχίζονται οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό αγνοουμένων του τραγικού δυστυχήματος της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη με 43 νεκρούς.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στην περιοχή συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σήμερα Πέμπτη (02/03) η έρευνα θα συνεχιστεί από τα σωστικά συνεργεία στο τρίτο βαγόνι και, παράλληλα, θα ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δύο διασώστες από την Κομοτηνή και την Ξάνθη, ανέφεραν ότι με την βοήθεια των γερανών και των διασωστών θα γίνει προσπάθεια να κοπεί σε κομμάτια το βαγόνι για να έχουν καλύτερη πρόσβαση.

Εκτιμούμε ότι θα υπάρχουν τρία ακόμη θύματα εντός του βαγονιού, αλλά είναι εκτίμηση αυτό, είπε ένας από τους διασώστες χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως κάποιες από τις σορούς που βρέθηκαν ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ίσως δεν μπορέσει να ολοκληρωθεί σήμερα η αποστολή, αλλά ότι θα γίνει προσπάθεια να τελειώσει όσο πιο σύντομα.

Δεν περιγράφονται οι στιγμές και οι εικόνες που ζει ο διασώστης, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, δεν υπάρχουν λόγια, όπως και να έχει καταβάλλουμε υπερπροσπάθεια για να τελειώσει αυτή η αγωνία”, τόνισε ο δεύτερος διασώστης.

Μάλιστα, εξήγησαν ότι οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στα βαγόνια ήταν τόσο υψηλές, που σίγουρα είναι ένα σενάριο να μην βρεθούν κάποια θύματα. “Ας ελπίσουμε ότι δεν φτάσουμε σε αυτό”, δήλωσαν.

Οι διασώστες δήλωσαν ότι ψάχνουν τουλάχιστον 20 ακόμη άτομα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα