Τέμπη: Η πρώτη δήλωση του επιθεωρητή μετά την απαγγελία κατηγοριών

Τέμπη: Η πρώτη δήλωση του επιθεωρητή μετά την απαγγελία κατηγοριών
Τραγωδία στα Τέμπη ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

"Μέχρι το 2019 λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση" αναφέρει σε μακροσκελή δήλωσή του ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που είναι εκ των κατηγορουμένων για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στους δύο σταθμάρχες και τον μηχανοδηγό.

Να γίνει σεβαστό το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη, ζητάει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και ανθρωποκτονία κατά συρροή για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μέσω του δικηγορικού γραφείου του συνηγόρου του, Ιωάννη Γλύκα, ο επιθεωρητής αποσαφηνίζει τις αρμοδιότητες όλων των εμπλεκόμενων και στη συνέχεια κάνει αναφορά στο μοιραίο βράδυ.

https://www.news247.gr/download/8906/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2023/03/epitheoritis.pdf/211000/epitheoritis.pdf

Διώξεις κατά του επιθεωρητή και άλλων δύο σταθμαρχών

Μια ημέρα πριν τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας, δρομολογήθηκαν νέες ανακριτικές πράξεις με βάση τα στοιχεία που έχουν προστεθεί στον φάκελο από τη σύλληψη του σταθμάρχη και μετά.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι καθίστανται μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες του Σταθμαρχείου Λάρισας για πράξεις και παραλείψεις τους το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Οι κατηγορίες που καλούνται πλέον να αντικρούσουν οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι αφορούν τα ίδια αδικήματα με εκείνα που βαρύνουν και τον 59χρονο προσωρινά κρατούμενο σταθμάρχη και περιλαμβάνουν:

  • Τη διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είναι κακούργημα καθώς από αυτήν προέκυψε θάνατος με ποινές από δέκα χρόνια έως ισόβια καθώς και
  • Τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Σημειώνεται πως ο επιθεωρητής του ΟΣΕ είναι αυτός που όρισε τις βάρδιες της επίμαχης νύχτας, αφήνοντας στον κομβικό σταθμό τον χωρίς εμπειρία σταθμάρχη της Λάρισας, ενώ από την πλευρά τους οι δύο σταθμάρχες όφειλαν να είναι παρόντες στο πόστο τους ως τις 11 το βράδυ, πλην όμως έφυγαν νωρίτερα από την λήξη του ωραρίου τους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα